lauantai 12. marraskuuta 2016

Takki TeeTeen Aarnista

Joskus käy niin, että kesken projektin suunnitelma muuttuu täysin. Näin kävi taas. Aloin neulomaan itselleni jotain ponchoa tai huivin ja paidan välimuotoa ilman selkeää ideaaa. Tovin tehneenä huomasin, ettei lanka tule riittämään millään työhön. Tulin kokeilleeksi tekelettä kuopuksen päälle ja se oli juuri sopiva takin alku. Myös kuopus näki siinä takin. Tuossa vaiheessa olin sujuvasti kainaloissa, kun kohdehenkilö muuttui aika monta kokoa pienemmäksi. 






Kuopunen teki tarkat suunnitelmat jatkoon. Helmineuletta määrättyihin paikkoihin, iso huppu ja vetoketju eteen. Lankaa oli kotona puoli kiloa ja huppu veikin lankaa sitten himpun enemmän. Onneksi samaa lankaa ja väriä oli edelleen saatavana.


Valmista mallia ei siis ollut. Sovittelin aika ajoin tytölle takkia päälle ja suunnitelmia tein sitä mukaan. Takki tuli neulottua yhtenä kappaleena helmasta huppuun.






Lankana oli TeeTeen Aarni, puikot 7mm ja kaikkiaan lankaa kului 580g. Takin koko on noin 140cm.






Takin valmistuttua sitä ei kerinnyt höyryttämään, kun piti heti saada päälle. Ja takkia pidettiiin niin kauan, että päädyin piilottamaan sen. Langasta lähtee toivoton määrä höytyvää ja karvaa. Auton penkki näytti siltä, että autossa olisi ollut kissoja. Samoin kaikki muut vaatteet, sohva jne. on karvassa. Toivon, että karvanlähtö loppuu tai takista ei taida jäädä jäljelle mitään.


Kotoa löytyy vielä Aarnia sinisenä puoli kiloa. Nyt en tiedä mitä siitä tekisi. Mikä on sellainen, ettei irtoavat karvat ja höytyvät haittaisi...


Myös kuvat ovat kuopusen suunnittelemia. Tarkkoja ohjeita noudattaen toimin neulojana, sitten kuvaajana ja takin piilottajana.




- Unna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vieraskirja

On mukavaa, jos jätät viestin!