sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Hyvää ensimmäistä adventtia

Pienet tonttupuuhastelut hidastavat tahtia täällä julkaistavista käsitöistä ennen joulua. Jotain olen kuitenkin itselleni saanut aikaiseksi, joten pitänee se täällä vilauttaa ja yrittää sen avulla todistella hengissä oloa.


Kuva on luvattoman huono. En muistanut pyytää ketään kuvaamaan ulkona minua ja itse oman pään kuvaaminen on vallan hankalaa.


Handun BFL:sta neuloin ensin pipon itselleni. Noin neljäs yritys tuotti tulosta. Lanka oli ihana, mutta mikään malli ei tuntunut olevan edukseen. Lopulta Tähkä, Keiju ja Taikasauva -kirjasta aloin neulomaan Estelleä. "Estelle on nuoren prinsessan myssy..." Ajattelin sen verran olla nuori ja prinsessa, että Estelle kelpaisi omaankin päähän. Neuloessa tuli kuitenkin epäusko ja jatkoin kuviota niin, ettei se aivan kruunulta vaikuttaisi. Yksikään vastaantulija ei ole onneksi huomauttanut prinsessamaisesta pipostani.


Pipon piti saada tietenkin kaveriksi lämmikkeet käsiin ja kaulaan. Kupla-lapasiin BFL sai kaverikseen Handun merinon, joka livenä on lähes tipun keltainen. Kaulalle tikuttelin 6mm pyöröillä helmineuleella putkea, jota ylhäällä kavensin muutamilla kerroksilla. Lopuksi neuloin pienemmillä puikoilla tampit, jotka pitävät huivia vähän rytyssä. Huivissa silmukoita oli 80. Huiviin kului lankaa 92grammaa, pipoon 55g ja tumppuihin yhteensä 91g.


Viime yönä kuuntelin Hoosiannan Jouluradiosta puolilta öin. Joululaatikot on paistettu ja maistettu. Piparitaikina odottaa jääkaapissa huomista. Joulukortit ovat postitettu. Valoja ja koristeita on siellä täällä. Kuusi toimii joulukalenterina ja on olohuoneen nurkassa. Joulupukin kanssa on sovittu treffit ja kalenteri käännetään juuri joulukuulle. Ihanaa aikaa!
- Unna

2 kommenttia:

  1. Ei ole kauan, kun ajattelin sinun neulomaa pipoa.. Olen etsinyt ja etsinyt kaupoista, mieleistä löytämättä.
    Lämpöistä joulunaikaa teille kaikille <3

    VastaaPoista
  2. Meissä kaikissa asuu pieni prinsessa :) Mukavaa joulunodotusta sinulle! Hieno setti.

    VastaaPoista

Vieraskirja

On mukavaa, jos jätät viestin!