maanantai 8. joulukuuta 2014

Itsenäisyyspäivän puvustus

Kuopuksemme esikoulussa oli perjantaina itsenäisyyspäiväjuhla. Kuopunen sai kunnian olla presidentin rouva. Tai no aamulla hän laittautuneena meni eskariin presidentin rouvana, mutta muutaman tunnin jälkeen palasi kotiin rouva presidenttinä. Tiedä sitten missä vaiheessa vallankaappaus oli käynyt.


Kun tämä kunniatehtävä tuli julki, oli lapsen ensimmäinen ajatus puku ja kampaus. Tietenkin. Ehkä nämä äidillekin aika pian tuli pähkittäväksi. Onneksi kaapista löytyi tämä (nämä) mekot, joita kolmen sarjana tein morsiustytöille muutama vuosi sitten. Tuolloin kakkonen oli samankokoinen kuin kuopunen nyt ja mekko sopi kuin nenä päähän. Pukuasiassa siis selvisimme vähemmällä mitä linnan juhlat antavat olettaa. Myös kampauksessa ylitin itseni. Lapsi määritteli tarkasti kuinka hiukset pitää olla, mutta minä en mikään kampaaja ole. Juuri ja juuri saan letit tehtyä. Tässäkin onnistuimme ja huokasimme.


Mekon kaavat on Ottobren useammasta kaavasta muokattuja, mutta vuosien aikana on unohtuneet jo käytetyt mallit. Kankaat kävin ostamassa Tallinnasta, kun kangasta melkoisen monta metriä meni kolmeen mekkoon. Kangas on kevyttä ja laskeutuvaa, ei rypisty ja oli edullinen. Nämä oli kriteerit ostaessa. Laatu ei tietenkään sitten ollut hyvä. Langanpätkiä on tullut koko ajan näkyviin, mutta asiansa puvut ovat ajaneet ehdottomasti. Tytöille nämä ovat rakkaat puvut.

Kaulalla roikkuvat helmet ovat puvussa kiinni, samoin vyötärön helminauha. "Kaulakoru" on ommeltu kiinni olkasaumoihin.


Omat joulukortit olen laittanut jo postiin ja ilmeisesti suurin osa on jo saanutkin omansa. Ennen vanhaan oli ihanaa, kun joulukortteja tipahteli postilaatikkoon pitkin joulukuuta. Nyt pahimmillaan kortit ovat tulleet jouluviikolla kumilenkillä niputettuna. Voiko pahempaa tunnelman pilaajaa olla. Itse vaikutin asiaan laittamalla kakkosluokan merkin ja kortit saapuivat saajilleen ajoissa. Joulumerkin ja kakkosluokan merkin hintaero on pieni. Ilo oli lähettäjälle suurempi.


Viime viikolla askartelin kortteja muille. Pyrin käyttämään pois varastoani erinäisistä askartelutarpeista. Mitään ei ollut paljoa, joten kortteja tuli useita erilaisia.

Joululaatikot ja kalkkuna on pakastimessa odottamassa. Piparkakut on leivottu. Koristeet ja valot aseteltu. Kuusi on olohuoneen nurkassa joulukalenterina. Kortit on lähetetty. Joulupukin kanssa on sovittu treffit aatolle.

Lahjat ovat vielä viimeistelemättä. Yhdet syntymäpäivät vietämme vielä ennen joulua. Nautimme ja odotamme joulua.

- Unna

2 kommenttia:

  1. Sä oot kone! Jos tulee aika pitkäksi niin tule meillekin tekemään jouluvalmistelut :) Oon kade - taas kerran.

    VastaaPoista
  2. :) Ei taida tulla aika pitkäksi. Luulen, että juuri niin paljon keksin tekemistä kuin aikaa on. Itse asiassa luulen, että keksin hieman enemmänkin.

    VastaaPoista

Vieraskirja

On mukavaa, jos jätät viestin!