sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Oodi keväälle ja eteiselle

Tämän viikon neuleet ovat olleet lähinnä neulo-pura-neulo -yritystä. Töppösiä on ollut tarkoitus tehdä omaan jalkaan. Itselleni en ole saanut yhtiäkään, mutta kohta kaikki muut ovat, nimittäin koko ei tunnu täsmäävän mitenkään. Ensin isoa, sitten pientä. Yritykset jatkuvat. Olen päättänyt tehdä omaan jalkaan sopivat tossut, joten vielä jatkan.
Lapset huokailevat, että meidän talo ei ole vieläkään valmis vaikka ollaan jo kaksi vuotta asuttu tässä talossa. Heille loputon remontti ja kierrosten aloittaminen aina alusta tuntuu olevan täysin vieras asia vaikka koko heidän elinikä on remontoitu. Kahdessa vuodessa olemme (pinta)remontoineet jo kaikki neljä makuuhuonetta, ompelusopen, olohuoneen, wc:n ja kodinhoitohuoneen. Keittiö, eteinen, portaat ja kuisti on jäljellä. Sauna ei pääse edes listaan vielä. Kuisti ja eteinen on toivelistalla kesän projekteissa. Kaikkien epämielusten töiden pakoiluna aloitin eteisestä yhden nurkan tapetoinnilla. 


Taloomme on laitettu 2000-luvulla iloinen määrä lasikuitutapettia. Työnjälki on rumaa, tapettia ovat koirat repineet ja en edes pidä lasikuitutapetista. Kaikki ovat sanoneet, ettei lasikuitutapettia saa irti. Ylistys talomme aiemmalle remontoijalle ja hänen huonoille taidoille. Tapetti oli ilmeisesti väärin laitettu seinään ja sain tapetin irti kokonaisina vuotina.


Kodin Terrasta ostetut lintutapetit ovat odottaneet vuoroa vuoden varastossa. Vuodessa jotain on muuttunut. Parin vuodan jälkeen jo aloin arpomaan, tuliko tapetista susi. Valitsisin jotain aivan muuta nyt seinälle. Koska tapetit oli ostettuna, päätin laittaa loputkin tiput seinälle. Siistimmät ne on aiempiin verrattuna. Siihen on helppo tuudittautua. Aiheena lintu on jees. Väritkin kenties ok. Eteinen on pieni ja sokkeloinen, joten valoisuutta on oltava. Ehkä tapetti on liian levoton, mikä omaan silmääni haittaa.


Talossamme on todella matalat huoneet ja ikkunat on ajan hengen mukaisesti pienet ja ne on matalalla. Jo pienet kapat peittävät liikaa ikkunaa. Saati se, ettei seisoessa näe ikkunasta ulos. Eteinen saattaa jäädä ilman verhoja. Ikkunan pieleen löytyi kirpputorilta linnunhäkki, joka pääsi amppeliksi.


Seinällä on vieraiden vaatteille naulakko, joka on ostettu jo pidemmän aikaa sitten Pionista ja Piirongista.
Lampun löysin eilen Indiskasta. Lamppu oli pistorasiaan tarkoitettu enkä tätä kaupassa huomannut. Kotona yllätyksen onneksi korjasi näppärä mies. Valaisin on pieni, mutta siitä tulee paljon valoa. Napakymppi tähän tilaan.


Pyöräilykypärät ovat säilytyksessä korissa. Pitkään kypärät kulki pitkin poikin, mutta nyt ne onneksi löytävät yleensä takaisin koriin. Kypärät ovat todella hankalia säilytettäviä.


Oodi uusitulle eteisen nurkalle. Tästä on hyvä jatkaa kohti ulko-ovea ja portaita. Siinä sitä hommaa riittää taas kesäksi. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Unelmia ja suunnitelmia on onneksi jo pää täynnä. Tähän hätään laitoin takaisin vanhat listat, mutta kesällä nekin tulee uusintaan ja toivottavasti myös väliovet.
Kevät tulee kovaa vauhtia. Lasten kanssa on istutettu chilit, paprikat, tomaatit, auringonkukat, maissit, yrtit jne. Ikkunan edusta alkaa olla täynnä.


Ulkona lyhdyissä vaihtui kynttilät kukkiin. Oi tätä ihanaa aikaa, aurinkoa ja lisääntyvää värikkyyttä!

- Unna


5 kommenttia:

 1. Minusta tuo lintutapetti on kiva. Meillä ei takkahuoneen tapetointiurakka etene mihinkään. Tapetti on hankittuna, se on ihana, mutta ei vaan ole aikaa siihen hommaan.

  Wau mikä määrä teillä on istutettu siemeniä kasvamaan! Mukavaa kevättä!

  VastaaPoista
 2. Kiva tapetti ja väri on ihanan valoinen, kivan näköinen mielestäni! Mahtava määrä purnukoita siemenineen:))

  VastaaPoista
 3. Montas vuotta tässä on mennyt kun viimeksi kävin sinun blogissa.... - siellähän on tapahtunut ihan mahdottomasti! Hatunnosto hienosti edistyneistä remonteista! :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos teille kaikille!

  Eikö olekin jännittävää, että toisinaan pitää hyvää haudutella kauan ennen kuin saa lopulliseen muotoonsa paikalleen. Meillä on tapettijemma. Kun fiilis tulee, voi omasta jemmasta löytyä jo seuraavat materiaalit. Alan jo itse tottumaan eteisen tapettiin. Valoisuus on ihmeellinen asia. Huone on valoisampi nyt, verrattuna vanhaan -muka valkoiseen- tapettiin. Nyt tekisi tietenkin mieli laittaa loputkin eteisestä kuntoon.

  Totesin jo, että alan muistuttamaan mummoani päivä päivältä enemmän. Hällä oli paljon taimia ikkunoilla keväisin. Vielä on siemeniä odottamassa oikeaa aikaa. Saa nähdä kuinka paljon me saamme syödäksemme omasta maasta.

  VastaaPoista

Vieraskirja

On mukavaa, jos jätät viestin!