lauantai 26. elokuuta 2017

Loviisan Wanhat Talot


Sain viettää tämän upean lauantain Loviisan Wanhojen Talojen -päivässä.


Kävimme Loviisassa jo kesällä avoimien puutarhojen päivässä. Nyt oli ilo päästä myös kurkkaamaan taloihin sisälle. Päivän aikana satoi ja paistoi, mutta mieleen jäi vain aurinko. Talojen kätkemät upeat lattiat, seinät ja katot, pönttöuunit, sisustus ja mahtavat oivallukset toi auringon ihan väkisin esiin.


Meillä kotona on menossa verannan remontti ja tietenkin oli ilo katsella kesähuoneita ja verantoja jo ihan inspiraationa ja idean metsästyksenä. Meidän veranta on pieni ja eri vuosikymmeneltä (tai jopa -sadalta), mutta ihanuuksia oli vaikka kuinka! Alla oleva huone on Wanha Kauppa -nimisestä tilasta.

Yhdessä kesähuoneessa joimme kahvit. Kyllä maistui kahvikin täydelliseltä tuossa miljöössä Kuninkaanlammella. Kuninkaanlammen isäntä kertoi meille kesällä paikallishistoriasta ja heidän tilasta. Ihana vastaanotto paikassa!


Monilla ikkunoilla oli saviruukuissa kasveja. Nää on näitä "pakko saada" -juttuja.

Kunpa ne kasvit vielä itsellä kasvaisi samalla tavoin kun muilla.Useissa kohteissa oli historiaa ja remontteja esiteltynä tauluin ja valokuvin. Käsittämätöntä, että jossain talossa on vuosisatojen aikana ollut vain kuusi omistajaa. Tämä taulu taisi löytyä Itäiseltä Tullikadulta Wanhan kaupan seinältä.Ihan parasta oli vinot katot ja viettävät lattiat. Osa kohteista oli tästä huolimatta hyvin siitejä ja laitettuja, kuten tämä Kuninkaanlampi. Osa oli hyvin kulunutta ja elämää nähnyttä. Tämä siisteys ja vaaleus miellyttää jollain tavalla, mutta taidan kuitenkin itse aina rakastua enemmän siihen romuun, kierrätykseen ja värikkyyteen.Aivan supermahtava oli mm. tämä seinä, jossa esille oli jätetty vanhat pinnat.


Tapetteja löytyi vaikka kuinka. Miten saisin lisää huoneita, että voisi kaiken ihanuuden saada omaan kotiinkin! Tätä Huset vid ån -talon kalatapettia en olisi ikinä ostanut kaupassa rullalta. Seinässä nähtynä tämä oli upea!


Mutta kuinka yllättävää, tämä Villa Aaltosen lintutapetti oli suosikkini. Vielä en löytänyt tietoa, mistä tapetista on kyse. Meillä kotona löytyy jo lintu- ja kukkatapetteja useita. Tämä sopisi hyvin joukkoon.


(muoks: Googlen kuvahaku on ihmeellinen. Tapetti löytyi täältä )


Keittiöissä oli useita, jotka kunnioittivat vanhaa, mutta vaikuttivat hyvin toimivilta ratkaisuilta. Tämänkin keittiön voisin meille...


Erityisesti katselin pesutiloja. Tiloja, joita talojen rakennusaikoina ei ollut lainkaan sisällä. Niiden moderni tai vanhaa kunnioittava sisustus on mielestäni haastava juttu. Monta hyvää ratkaisua löytyi. 


Yksittäisistä ideoista oli ihan huikea tämä putkien oleminen puretussa aukossa seinässä ja niiden käyttäminen kynttilänjalkoina.


Päivän kruunasi ruoka Loviisan Kappelissa kristallikruunujen alla.


Nämä sanat voisin kirjoittaa omallekin seinälle. Mies ystävällisesti teki remonttia sillä aikaa kun minä unelmoin ja ihailin. Kohentaminen jatkukoon.

- Unna

2 kommenttia:

  1. Ihania paikkoja ja niin kauniita huoneita! Hienosti on pidetty kunnossa vanhat tilat ja kunnostettu vanhaa kunnoittaen.

    VastaaPoista

Vieraskirja

On mukavaa, jos jätät viestin!