perjantai 11. elokuuta 2017

Saunan takana on tilaaPihassamme on 1947 rakennettu sauna. Sauna siellä on vieläkin, mutta ei sauna käytössä. Sauna on oikeastaan keskellä pihaa, ei millään tontin rajalla. Kolmella sivulla on ikkunoita ja ovia, mutta takaseinä on pelkkää lautaverhoilua. Vain auton lämmityspistoke ja lamppu rikkoo tuon seinän. Pihaamme pääsee ajamaan kahta kautta. Takaa tullessa vastassa on tämä tylsä seinä.


Laudoitus on uusittu pari kesää sitten ja valitettavasti "saunan takana on tilaa" sanonta pitää paikkansa ja rojut on saunan takana. Saunan takana säilötään polttopuita, puutavaraa rakennusprojekteihin, peräkärryä, puiden jänisverkkoja, kaiken maailman kaatopaikkatavaraa ja tulevien projektien tavaroita. 


Olemme yrittäneet siistiä myös tuota osiota, mutta aina yksi asia johtaa toiseen ja projektien eteneminen on hidasta. Seinää päädyin jo kaunistamaan itse asiassa viime kesänä. Jos se antaisi armoa siivouksen hitaudelle.


Seinän päätyyn laitoin maahan kuormalavan. Sepeliä kaivoin ensin pois niin, että kuormalava jäi piiloon. Kuormalavan päälle tuli purkutiiliä. Siinä sitten nököttää kukkia ja heinäseipäistä tehty portti. 


Viereen laitoimme vanhat ikkunat valeeseen. 


Ikkunoihin laitettiin ensin sisäpuolelle isot kakkupaperit taitettuna suojaamaan "verhon kohtaa". Kiinnitin paperin sprayliimalla. 


Ikkunat maalattiin sisäpuolelta mustaksi spray-maaleilla. 


Maalin kuivuttua poistin kakkupaperit ja sprayasin vielä läpinäkyvän osan valkoiseksi. Ei haitannut vaikka valkoista maalia meni mustan päälle. Sehän ei näy läpi.

Ikkunat kiinnitettiin kulmaraudoilla seinään. Ympärille laitettiin valkoiseksi maalatut ikkunan puitteet ja alle ikkunalauta. Helppo, halpa ja nopea projekti ja taas saatiin vähän tavaraa vähemmäksi saunan takaa kasasta. Ikkunanpuitteet ja lauta on läheiseltä tehtaalta haettua "roskapuuta" erilaisista lavoista ja irtotavarana. Näistä puista päivitinkin jo viime kesänä Herra Roskiksen mökin, mikä tehtiin samasta puutavarasta. Kulmaraudat ja ikkunalaudan metalliset tuet löytyivät kotoa käytettynä.Seinä ei ole niin tylsä ja tyhjennysprojekti voi jatkua. Tyhjennyksen jälkeen pääsemme mm. puuvajan rakennukseen.


- Unna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vieraskirja

On mukavaa, jos jätät viestin!