perjantai 1. syyskuuta 2017

Pienen pojan puvun housut ja liivi


Kavereillamme oli kesällä häät. Keväällä sain pyynnön liittyen häävaatteisiin.Hääpari oli ostanut sulhaselle puvun rapakon takaa ja lisäksi yhdet samanlaiset, mutta huomattavan isot puvun housut. Sulhasen liivistä tuli pyyntö kaventaa se sopivaksi ja noista ylisuurista housuista tuli vaatteet hääparin pojalle koossa 92cm. Tarkoitus oli saada poika mahdollisimman samanlaisiin vaatteisiin isin kanssa.


Aivan ensimmäiseksi menin kirpputorille ja ostin puvun housut, joista tein harjoitusversiot. Ne todettiin hyviksi ja uskaltauduin (ehkä hieman vapisevin käsin) leikkaamaan jenkeistä tuotuja housuja. Housujen purkamiseen meni hyvä tovi, jotta sain siististi työn tehtyä ja kaikki mahdolliset osat käyttöön lopullisiin housuihin.Kaavoja yhdistelin useista kaavoista ja vielä pyrin niitä eteenpäin muokkaamaan alkuperäisiä vastaaviksi. Vyötärönauhan lyhensin takaa keskeltä sopivan pituiseksi. Puntin leikkasin sivutaskun kohdalta niin, että sain taskun käyttöön, tosin pienempänä. 


Sisään laitoin kujan ja kuminauhan, jotta pienelle pojalle housut olisivat mahdollisimman istuvat ja mukavat sekä sopisi mahdollisimman pitkään päälle. Vyötäröä nostin ylemmäs kuin missään mallissa, jotta oli vaippavaraa eikä ollut pelkoa housujen tippumisesta/valumisesta.Sisään laitoin takaisin kiinni kaikki alkuperäiset laput. Koko on ehkä vähän väärä nyt. 

Liivimalleja muokkasin myös useista kaavoista, sovelsin omaa ja lopulta harjoituskappaleen jälkeen tein vielä muokkauksia. Takakappaleen kangasta en saanut aivan samassa sävyssä, mutta onneksi ei suurta eroa ollut. Satiini löytyi Eurokankaasta.


Pieni liivi oli lopulta helppo homma. Miehen liivin kavennus osoittautuikin puolestaan yllättäväksi haasteeksi. Liivi oli koottu niin, että jouduin purkamaan useita saumoja. Lisäksi saumanvarat olivat onnettomat ja kangas oli rispaantunut niin, että saumat alkoivat irvistelemään niistä kohti, joita en ollut pienentänyt. Jouduin lopulta ompelemaan koko liivin vahvistetuilla saumoilla, jotta liivi pysyi koossa koko hääjuhlan ajan.


Lopulta liivit olivat melko samanlaiset ja pysyivät koossa.


Hetkeä ennen häitä totesimme pienen miehen ottaneen kasvuspurtin. Lisäsin sivuihin kaistaleen lisätilaa antamaan. 

Onnea tälle ihanalle perheelle!

- Unna

2 kommenttia:

  1. Olet tehnyt ison työn ja hienot tuli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tunteja en laskenut, mutta kyllä niitä aika monta tuli vietettyä purkaen ja ommellen. Melko tyytyväinen olen itsekin. Vaan aina on parantamisen varaakin :)

      Poista

Vieraskirja

On mukavaa, jos jätät viestin!