sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Bambi kaarroketakki Sisusta ja sisulla

Neuloin kauan aikaa sitten säärystimet/sukan verret. Tarkoitus oli tehdä teriä useammat. Varsia ei silloin tarvitsisi pestä niin usein. Teriä voisi vaihtaa ja pohjien kuluessa tehdä uusia. Hyvä ajatus. Mutta kuinka tylsää onkaan tehdä sukan teriä. Ei minun juttu lainkaan! Ei ole kovin monia tullut tehtyä. Enkä usko, että tulee syntymäänkään. SandnesGarnin Sisua oli kuitenkin paljon isoja ja pieniä nöttösiä useissa eri väreissä. Pakko oli saada jotain tehtyä. Siitä se ajatus sitten lähti, kun ajattelin saada aikaan neuletakin noin 3v koossa. 


Sisu on 50g=175m ja sille paksuudelle en meinannut löytää millään takin ohjetta. Lopulta päädyin kokeilemalla tekemään ilman ohjetta, alhaalta ylös yhtenä kappaleena takkia. Toisinaan meinasi usko loppua ja jouduin konsultoimaan mm. minkä pituiset sen ikäisillä kädet ovat. Onneksi lopputulos oli oikean kokoinen.


Lankaa kului 171 grammaa.

En ole lainkaan ohjeen kirjoittaja. Omien muistiinpanojen varassa sain tällaiset ohjeet kasaan. 
Vartalo-osa:
Luo 2,5mm puikoille 147s. Neulo muutama cm joustinta ja sen jälkeen vaihda 3
mm puikkoihin neuloen sileää raidoittaen 4krs välein. 

Kainaloiden kohdalla (noin 27cm) neulo 33s oikein, päätä 8s, 65s oikein, päätä 8s, loput 33s oikein.


Hihat:
Neulo välissä hihat pyörönä. Luo 2,5mm puikoille 52s. Neulo joustinta ensin haluamasi määrä ja jatka 3mm puikoilla sileää oikeaa. Ensimmäisellä sileällä oikealla kerroksella kavenna 6s. 5cm kuluttua lisää kerroksen vaihtumiskohdassa yksi silmukka joka 5.krs 15x. Hihan ollessa 27cm päättele tasavälein 8s, seuraavalla kerroksella päättele 8s kainalosta (4s kerroksen vaihtumiskohdan molemmilta puolilta).


Yhdistäminen:
Neulo vartalo-osan etukappaleen  33cm, hihan silmukat, takakappale, toisen hihan ja etukappale samalle pyöröpuikolle. Vaihda työhön 2,5mm puikot. Neulo 16s, aseta silmukkamerkki, neulo 21s, aseta merkki, 21s, sm, 21s, sm.... aseta merkki, neulo 16s. Työssä on 10 silmukkamerkkiä.

Neulo 5. krs silmukkamerkkien oikealta puolelta 2 silmukkaa oikein yhteen. Tee kavennus joka 4. krs vuorotellen merkin oikealta ja vasemmalta puolelta yhteensä 6x. Jatka kavennuksia joka 2.krs x8. 

Neulo 4krs aina oikein. Viimeisellä kerroksella päättele tasavälein 10s. Päättele.


Nappilistat:
Poimi etukappaleen sivusta silmukat 2,5mm puikolle. Neulo 2krs aina oikein. Tee napinläpi tarvittaviin kohtiin (2silmukkaa oikein yhteen, langankierto). Toiseen etukappaleeseen tee lista ilman napinläpiä.


Viimeistely:
Ompele kainaloista saumat kiinni. Päättele kaikki loputtomalta tuntuvat langanpäät. Suosittelen tosin päättelyä neuloessa.
Bambin kuvan otin Mekkotehdas-kirjasta. Leikkasin huovasta ja ompelin koneella.- Unna


4 kommenttia:

 1. Todella suloinen takki! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Toivottavasti pitäjäkin tykkää :)

   Poista
 2. Kaunis villapaita! Bambi kruunaa kokonaisuuden :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ilman bambia takki oli ihan ok. Mielestäni bambi toi siihen kuitenkin kaivattua lisää.

   Poista

Vieraskirja

On mukavaa, jos jätät viestin!