sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Kiiltomustasta wc-/suihkutilasta johonkin romanttisempaan

Pahoittelen käsitöiden väliin tupsahtavaa sisustuspläjäystä jälleen.Mutta Iisakin kirkko on valmis. Siltä ainakin tuntuu vaikka yksi lista ja yksi pistorasia edelleen puuttuvat. Saa ehkä jäädä puuttumaankin. Kesällä 2014 meillä tuli vettä kellarin katosta. Hyvinkin pian paikallistimme, että yläpuolella olevassa wc-/suihkutilassa on jotain hämminkiä. Siinä vaiheessa ei arvattu kuinka iso sotku asiasta tulisi vaikka kaikki kauhukuvat kävikin mielessä (tai niin luultiin).Asiaa selviteltyämme jouduimme selvittelemään asiaa talon myyjän kanssa. Talo on vanha, mutta edellisten asukkaiden toimesta peruskorjattu 2006. Kukaan ei tietenkään halua korvata vanhoista asumuksistaan kuluja seuraaville. Kädenväännön jälkeen talon myyjän oli luovutettava ja maksettava remontti. Virhe selvisi melko graaviksi. Putket eivät kohdanneet toisiaan lattian sisällä. Vanhassa wc:ssä silmää häiritsi kamalan paljon siniset mosaiikkikaakelit mustan seassa. Vaikka tuo silmään pisti pahasti joka kerralla, en ihan näin isoon remonttiin olisi halunnut vapaaehtoisesti.


Kun remontti alkoi, "räjäytettiin" kaikki katuporalla. Tilasta lähti kaikki ja kuivaus vei aikansa. Sillä välillä kerkesimme pohtimaan monen monta suunnitelmaa tilalle. Suihkua emme ko. tilaan tarvinneet. Wc:n kyllä. Villeinä suunnitelmina oli raput kellarikerrokseen jne. Vanha asukas maksoi viulut ja päätti remontoijan. Hän otti kaverinsa ja valitettavasti minkäänlaista yhteistyötä ei ollut. Ylimääräiset suunnitelmat hautautuivat siinä yhteydessä.Remonttifirman omistaja uskalsi minulle väittää muun muassa, ettei poikittain voi paneloida. Monta muutakin hyvin viisasta lausahdusta jäi häneltä jälkeen. "Onneksi" olin sairauslomalla kotona koko tämän projektin ja sain seurailla heidän tekemisiään ja minulla oli aikaa vääntää rautalangasta.


2014 jouluna alkoi olla valmista. Sähkömiehen (itseasiassa -naisen) käynnistä valmistuminen jäikin roikkumaan vuodeksi. Sähkäri lupasi tulla tammikuussa (oletimme, että vuonna 2015). Koskaan häntä ei tullut. Ja kun remontti muutoin oli valmis, uuvuin hommaan täysin. Ilman sähköä ko. kopissa pärjäsimme ja uuden sähkärin tilaus jäi aina vain pidemmälle. Lopulta serkkuni laittoi sähköt kuntoon ja kyllä, on luksus olo. Valot ja kaikki. *Kiitos!*


Allaspöydäksi löytyi huutonetistä ompelukoneen pöytä ja jalka. Allas, hana ja kattolamppu löytyi KodinTerrasta. Tapetti ja peilin yläpuolen lamppu K-Raudasta. Pistorasiat Renova.


Naulakko on kaverilta ostettu ja ikkunalaudalla on perintöjä ja kirppislöytöjä säilömässä korviksia, pumpulipuikkoja jne.

Kyllä voi nyt olla tyytyväinen.

- Unna
4 kommenttia:

 1. Kaunishan siitä tuli - ja aivan teidän näköinen!! <3 Olenkin joskus miettinyt kyläreissulla, että kehtaisinko pyytää lupaa ottaa muutaman valokuvan omaan blogiinkin, niin paljon kaikkea ihanaa ihasteltavaa teillä on! :)
  ...ja nuo 'ammattitaitoiset' remppamiehet, voi jestas... Koetas tosiaan naisena saada sinne jotain erilaista ehdotettua... Kävin aikoinaan samaa vääntöä oman asuntoni remontin yhteydessä, kun sähkömies ei pystynyt käsittämään, 'ettei pikkuneidille tule keittiöön yläkaappeja', joiden yläsokkeliin voisi johdot piilottaa, huah...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. P.s. Tuolla blogissani odottaa sinua haaste! ;)

   Poista
  2. Saathan toki ottaa kuvia. Sun kuvat on vielä niin hyviä. Sovitaan, ettei kerrota kenellekään niistä rytökasoista ja tavaravuorista nurkissa :)

   Poista
  3. Voi kiitos! <3 Ihan mahtavaa, pakkaan joku kerta kameran mukaan, kun tulemme piipahtamaan! Ja juu, ne tavarakasat ja tiskikasat saa kviasti piiloon rajaamalla sopivasti - niin mina aina teen kotonakin kuvatessa... :D :D

   Poista

Vieraskirja

On mukavaa, jos jätät viestin!