sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Siiriä, Myyryä, Veskoja ja tunikoitaLapset kasvavat silmissä. Kuopukselle kesän korvilla tehdyt puserot ja tunikat ovat auttamattomasti pieniä. Rakkaita ovat silti. Niitä ylipieniä hihoistaan lyhyitä paitoja hän uskollisesti piti päivästä toiseen. Ennen joulua en enää kestänyt katsella ja tilasin Siiriä ja Myyryä lisää PaaPiilta. Siilit ovat lempieläimiä, joten kuosista oli Siirit löydyttävä. 


Aiemmin olen tehnyt Siirit keinussa -kankaasta tunikan. Nyt samaa kaavaa vain venytin hihoista ja helmasta (jopa liikaa, mutta onpahan kasvunvaraa). Ja onhan nuo Siiri ja Myyry sympaattisia ja kangas laadukasta. 


Keltaisen "Juhlat"-kankaan seuraksi laitoin hihat ja takakappaleen "Herttanen"-kankaasta. Hihansuut ja pääntie foe-nauhalla kantattuna. "Siesta"-kangas sai seurakseen perusmustan trikookankaan hihoihin. Nyt saa taas lapsi kasvaa. Ehkei näillä kahdella ihan pärjää, mutta helpottavat tilannetta kuitenkin.


Oma elämä sai hurjan muutoksen, kun kotivuosien jälkeen lähdin työelämään. Kaappiin paremmin katsominen ja ajatusten antaminen vaatteille toi eteen tosiasian, että vaatteeni ovat aivan hirveässä kunnossa. Ensimmäinen ajatus oli lähteä kauppaan. Seuraava ajatus oli mennä kangashyllylle. Ompelu tuntui paljon helpommalta kuin kauppaan lähteminen. En ole todellakaan shoppailija!


Ehta-kaava on ollut viime aikojen lempparini. Todella istuva malli. Pienillä muutoksilla saa aikaan erilaisia paitoja ja tunikoita. Erittäin hyvä ja hintansa väärti kaava. 


Pehmiältä tilattu "Veskat"-trikoo muuttui tunikaksi. Koska kangas ei pitkiin hihoihin olisi riittänyt, laitoin hihat mustasta trikoosta paitsi hihansuihin lisäsin veskoja...koska musta trikoo ei olisi riittänyt.


Kaavasta on muokattu pääntietä, hihoja pidennetty ja helmaa lyhennetty.¨Kerta kaikkisen hyvä, että kankaita tulee käytettyä sillä kangashyllyjen tilannetta ei ainakaan parantanut, että heti vuoden ensimmäisinä päivinä sinne tuli laatikollinen uusia kankaita. Vaan tiedän mitä vapaa-ajalla tehdä.

- Unna

2 kommenttia:

  1. Mukavaa töihinpaluuta sinulle ja hyvää alkanutta vuotta muutenkin. Ehkä törmäillään taas joskus neuletapaamisissa tai vaikkapa Jäken Lapasessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja hyvää tätä vuotta sinnekin. Olisi mukava törmäillä. Lapanen onnistuneesti on lähes työmatkan varrella. Ehkä pitää ottaa asiaksi koukata sen kautta aina toisinaan :)

      Poista

Vieraskirja

On mukavaa, jos jätät viestin!