maanantai 22. joulukuuta 2014

Rauhallista joulua

Viimeiset ajat ovat kuluneet syntymäpäiviä juhliessa, kun neiti Kakkoselle tuli täys kymppi täyteen. Juhlinnan jälkeen ajatukset palaavat täysin joulun odotukseen, tässä hetkessä olemiseen ja nauttimiseen. Nautin joulun rauhasta, mutta vähintään yhtä paljon siihen valmistautumisesta ja odotuksesta. 


Ruoat ovat pitkälti jo valmiina. Lahjat pakattuina. Suurin osa asioista valmiina. Vielä muutamia asioita ja sitten vain olemme.


Yhden lahjoista voin jo paljastaa tässä vaiheessa. Viime vuonna postasin esikoisen kansallispuvusta. -Puvusta, joka hyppäsi kahden sukupolven yli. Suurensin mummon kuvan kansallispuku päällä ja kehystin sen. Tytär piti isoisoäitiä sylissä kuvana sama mekko päällä. Tulostin kuvan kuvansiirtoarkille ja siirsin valkoiselle puuvillalle. Lopuksi kehystin kankaan samaan kehykseen, jossa mummon kuva oli. Tässä on jotain hekkää. Pohdin, voiko joku tekemäni vaate olla joskus lapsenlapsenlapseni päällä. 


Tampereen messuilta ostin Alestalon osastolta kangasta tyynynpäällisiin. Oli hauska törmätä ko. liikkeen messuosastoon, sillä olin vuosia luullut liikkeen jo lopettaneen. En tiedä mistä olin tällaisen väärinkäsityksen saanut päähäni. Onni näin. Nyt tulee mentyä liikkeeseenkin käymään. 

Yhdestä kankaan leveydestä sain kolme tyynyä ja sisään mahtuu tavallinen 50x60cm tyyny. Varatyynyt hyvässä säilössä ja tarvittaessa otettavissa käyttöön. Taustapuolelle laitoin Wexlerin loppuunmyynnistä ostettua huonekalukangasta.


Lopuksi toivotan teille jokaiselle rauhallista ja nautinnollista joulun aikaa. Korttimme oli tänä vuonna hyvinkin käsityö -aiheisia. Kortin takana Satu Pusan runo, joka itselleni kolahti tänä vuonna.

Hiljaa kuuntelen,
kunnes kuulen sen
äänen äänettömän hiljaisuuden.
Vaivun tunnelmaan,
koen uudestaan
kiireettömän rauhan joulun maan.
-Satu Pusa-- Unna

5 kommenttia:

 1. Kaunis ja puhutteleva runo:)

  Rauhallista ja Hyvää Joulua!

  VastaaPoista
 2. Kansallispukukuva idea on hieno! Toivottavasi saajana on mummo. Kiitos kauniista runosta ja hyvää joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt voi paljastaa, että tauluja oli kaksi. Toisen sai mamma ja toisen tätini. Eli sukupolvi mummon ja minun väliltä. :) Hyvää vuoden loppua ja uuden alkua!

   Poista
 3. Ihanaa joulua teidän poppoolle! Neulomisiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja hyvää vuoden loppua teille päin. Neulomisiin ja uuteen vuoteen!

   Poista

Vieraskirja

On mukavaa, jos jätät viestin!