sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Juhlia joulua odotellessa

Tämän viikon askerteluihin on kuulunut enemmän hommat keittiössä kuin ompeluhuoneessa. Neiti kakkosen 10vee synttäreitä vietimme tänään kera sukulaisten ja ystävien. Äidin rooli pienenee jokaisella syntymäpäivällä. Nytkin sankari itse täytti ja koristeli täytekakun, leipoi kuivakakun ja joulutortut. Vielä jäi sentään minullekin hommia. Monen monta herkkua sai testata ja maistaa. 


Eilen keittiöpuuhien lomassa askartelin lasten kanssa kuuseen palloja paperista. Vanhasta kirjasta leikkasimme ympyröitä, joita puolikkaina liimattiin yhteen (7kpl). Pelkkien kirjan sivujen jälkeen tuli mieleen laittaa mukaan valokuvia. Pääsimme itse vanhojen sukulaisten kanssa kiikkumaan kuuseen hauskoissa kuvissa.

Loput käsityöt onkin omalta osalta vielä piilossa kääreissä, mutta pakko näyttää kuva lasten puuhista. Arvostan ja pidän perinteisistä menetelmistä. Yksi minulle täysin vieras laji on nypläys. Se on minulle aivan liian tarkkuutta vaativaa ja liian paljon keskittymistä vaativaa. Muna opettaa kanaa. Mamma opetti lapsille nypläyksen ja nyt lapset yrittävät sitä opettaa minulle. Eivät ole onnistuneet. "Äärest viereen, vierest ääreen" hokema kaikuu kun meillä jo kuopuskin nyplää. En voi kuin ihailla.

Kuusvee kuopus ei ole suostunut opettelemaan virkkausta, koska se on kuulemma liian vaikeaa. Nypläys on helppoa, kuulemma. Tällä viikolla kuopunen opetteli neulomaan. Illalla ei uni meinannut tulla, kun teki vain mieli neuloa. 


- Unna2 kommenttia:

  1. Ihanaa, että nuoretkin innostuvat nypläyksestä. Helppoahan se on kun osaa..(.MInä en siis osaa) Kiva idea yhdistää kuvia paperipalloihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Niin, kyllä lapset väittää helpoksi nypläystä. Lasten leikkiä... Kai?

      Poista

Vieraskirja

On mukavaa, jos jätät viestin!