sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Käsityövuoden loppu

Hyvää tätä vuotta! Vuoden loppu saapui vähin päivityksin. Joulupaketteihin tuli täytettä, mutta niitä en  vielä ole kerinnyt päivittämään. Kuvat ovat kyllä jemmassa.  En tässä muutoinkaan kuvakoostetta sen kummemmin kuluneesta vuodesta tee. Lähes kaikki löytyvät kyllä menneistä päivityksistä. 


Koontina voisin kuitenkin sen verran sanoa, että vuoden aikana tuli tehtyä 39 neuletta, joiden joukossa oli 6 paria sukkia, neljät säärystimet, viidet tumput, neljä takkia/paitaa, neljä pipoa, seitsemät tossut, kahdeksan huivia ja yksi tunika. Myönnettävä sekin, että olen tavoitellut tilannetta, että lankaa tulisi kotiin vähemmän kuin mitä kulutan. Aiempina vuosina tämä on toiminut. Nyt ei. Jos oikein pinnistelisin ja punnitsisin keskeneräiset työt, pääsisin todennäköisesti tavoitteeseen. Olkoot ne kuitenkin keskeneräisinä ja tuokoot lisäpainoa tälle uudelle vuodelle. Paremmalla onnella (itsekurilla) tämä vuosi.


Neuleiden lisäksi vuoden aikana lienee valmistunut noin 60 ompelusta. Niistä ei kuvattuna ja päivitettynä ole kuin osa.

Joulun välipäivien "käsitöihin" kuului talon peruskorjaus. Kätevä emäntä toki pyhien aikana yhden talon korjaa ;)


Kuopuksen leikeissä on minun vanha nukkekotini jostain 70-80 lukujen taitteesta. Taloa on joskus 90-luvulla vähän remontoitu, mutta huonolla menestyksellä. En todellakaan ole mikään nukkekotiharrastelija enkä näpertelijä, mutta nyt oli pakko ryhtyä hommaan, koska talo oli todella järkky ilmestys lasten huoneessa. Joulupukki toi lisäksi elintasokerroksen ja uusia kalusteita, joten hommaan oli ryhdyttävä juuri nyt.Homma alkoi oleellisemmasta, pönttöuunista. Sopivan kokoisen uunin sain tehtyä lyhennetystä talouspaperirullasta. Teipillä päällys umpeen, kierrettyä narua, kohoväriä ja lisäkerroksia rullasta muotoa tekemään ja päälle maalia. Luukuissa ja uuninpesässä on foliota.


Aiemmat kokolattiamatot revin pois ja hioin lattioita. Akryylimaalilla maalasin valkoiseksi. Vessan ja saunan lattiat "kaakeloitiin" Sinellin paperilla. Sinellistä on myös "tapetit" lukuunottamatta saunan puuta ja kiveä, jotka on Hyvinkäältä Willassa sijaitsevasta askarteluliikkeestä. Ovia, ikkunan puitteita, listoja ja kaiteita maalasin akryylimaalilla valkoisemmaksi. Elintasokerroksen lattiat jäivät tehdasasetuksiin.


Talosta puuttuvat vielä lauteet, ikkunat, pari ovea jne. Eräänä aamuna taloon oli muuttanut siiliperhe asumaan ja remonttia ei saanut enää jatkaa. Kuopuksen tarkassa valvonnassa ja siiliperheen suostumuksella remontti jatkuu aikanaan. Myös kalusteiden uusiminen ja hankkiminen on pidempi projekti.


Ulkopuolelle oranssia kattoa ja revenneitä seiniä pääsi peittämään dc-fix muovit.


- Unna

3 kommenttia:

  1. Justiin kun jo melkein ehdin unohtaa loppuvuodesta virinneen nukkekodin rakentamis- ja sisustushaaveeni...! Hienoa työtä, anteeksi että yritän unohtaa sen mahdollisimman pikaisesti. Nyt ei vaan aika riitä uusien harrastusten aloittamiseen... :) Hyvää alkanutta vuotta!

    VastaaPoista
  2. Olet ehtinyt tehdä hurjan paljon käsitöitä! Nukkekotiprojekti näyttää kivalta. Mukavaa tätä vuotta!

    VastaaPoista
  3. Hyvää uutta vuotta teillekin Heli ja Retu! Ja Retu - ole huoleti, unohda vain nukkekodit. Siihen saa aikaa palamaan vaikka kuinka :) Ja Heli -aina välillä onkin mukava huomata jälkikäteen kuinka paljon onkaan saanut aikaiseksi, kun to do -lista on loputon ja väkisin välillä hiipii ajatus, ettei muka mitään ole saanut tehtyä. Blogi onkin hyvä muistikirja itselle!

    VastaaPoista

Vieraskirja

On mukavaa, jos jätät viestin!