sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Bambeja Orelmassa

Mekkotehdas kirja oli aikanaan sellainen, joka oli ehdottomasti saatava. Se vaikutti niin ihastuttavalta ja aurinkoiselta. Jossain vaiheessa huomasin, että kirja oli ollut minulla pitkään enkä ollut ainoatakaan mekkoa ommellut siitä. Kirjaa olin kyllä toisinaan selannut ja kirja oli antanut minulle ideoita projekteihin. Ensimmäisen mekon sain kuitenkin vasta nyt tehtyä. 


Toteutukseen pääsi Orelma. Se vastasi liivimekkotarvettani nyt sopivasti. Olin lukenut facebookin ompeluryhmissä, että kirjan mallit ovat leveitä, joten summassa leikkasin kankaan kapeammaksi helman osuudelta. Mekko oli tarkoitettu ihanaiselle kultamuru kolmeveelle. Tytölle, joka ei ole rimppakinttu. Kaavan otin 110cm mukaan (110/116, mutten leikannut saumanvaroja). Kankaan leikattuani ja taitoksen avattuani huomasin, että kokoa on kylliksi isommallekin tytölle. Meidän 128 koon vaatteita pitävä tyttö meni hyvin tuohon 110cm mekkoon kavennuksesta huolimatta.


Tyttö totesi lohduttavaan äänensävyyn "Äiti ei mua haittaa. Kyllä mä voin tätä mekkoa pitää." Ja ei todellakaan haitannut. Kahdet synttärit hän on tänä viikonloppuna tällä mekolla mennyt. Kolme veelle piirsin sitten ihan itse summassa kankaat.


Mekon mallia muokkasin pääntien, taskujen ja leveyden osalta. Pääntiellä on kuja ja kuminauha, jotta sain riittävän pieneksi rypytettyä. Taskujen reunassa on foe-nauha supistamassa taskunsuuta ja taskuissa samaa kangasta kuin bambissa.


En ole koskaan ommellut pipoa. En koskaan. En tiedä kuinka olen näin pitkälle päässyt ilman moista hommaaa tänä ryppypipojen aikakautena. Tällä viikolla otin haltuun senkin homman. Vuoreksi laitoin bambua ja pallollinen trikoo päälle sekä äidin virkkaama liina. Pipon piirsin Mallikelpoisen mallin mukaan. Harjoitusta tämä kyllä vaatii. Mutta kyllä siitä pipon erottaa. Sekä pipon että mekon kankaat ovat vuosikerta marinoituja. Hankintapaikaa en todellakaan muista. Mekoista tuli todella lämpimät fleecemekot.


Ennen bambimekkoja olin jo alkanut tikuttamaan polvareita tytsylle. Mekon valmistutta tajusin kuinka hyvin nämä kaikki sopivat yhteen. Polvisukat on neulottu Sisusta 2,5mm puikoilla (60silmukkaa) ja lankaa meni koon 30 sukkiin 86grammaa.

- Unna

3 kommenttia:

  1. Nätti mekko! Ja mukavan lämmin materiaali syksyyn.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Lämmin on mekko kyllä. Synttäreiltä hain tytön ja mekko oli lentänyt viilentymään ja lapsi löytyi sukkahousuilla ja paidalla juhlimasta :)

    VastaaPoista

Vieraskirja

On mukavaa, jos jätät viestin!