maanantai 13. lokakuuta 2014

penaalitalkoot
Kaikki alkoi tästä. Kesäloman lopulla esikoinen ilmoitti haluavansa One Directionin penaalin. Kylältämme ei tietenkään sellaista löytynyt ja en ehkä olisi ollut halukas siitä maksamaankaan. Olen kyllästynyt kaupan penaaleihin koon vuoksi. Penaalit ovat niin lyhyitä, ettei viivotin mahdu sisään. Viivottimet ovat meillä häviävä luonnonvara. Niitä etsitään aina.


Vuoreksi pala ylipitkästä suihkuverhosta pois leikattua kangasta, keittiön pöydällä pöytäliinan suojana ollutta muovia päälle ja väliin kansallispuvun paidan kangasjäämistöä. Kuvansiirtoarkille tulostin netistä kuvan ja tekstin tarkkojen ohjeiden mukaisesti ja silitin paikoilleen. Punainen nauha oli myös esikoisen määrittelemä. 


Yllätys oli suuri, mutta lapsi ylisti penaalin maailman parhaaksi. Ihmeiden aika ei siis ole ohi. Mutta koska tämä oli maailman paras, ei se voinut jäädä viimeiseksi.

Kakkoselle penaali piti tehdä aiheella kissa. Vähän kauaksi annetusta tilauksesta tämä jäi, mutta kelpasi. Suihkuverhot ja muovit jälleen käytössä. Täpläkangas on jämäpala tytön tunikasta ja leggareista.

Ennen kuin kerkesin kuopukselle eskaripenaalia tehdä, tuli esikoisen ystävältä tilaus. Aikaisena synttärilahjana valmistui hänen suunnittelema ponipenaali.

Viimeisenä käyttöön pääsi eskariin kuopuksen penaali. Kuvat ovat eskarikirjasta Huiske. 

- Unna

1 kommentti:

  1. No, johan on hienoja penaaleja! Ei ihme, että lapset tykkää. Totta, että kaupan penaaleihin ei mahdu viivottimia.

    VastaaPoista

Vieraskirja

On mukavaa, jos jätät viestin!