maanantai 15. syyskuuta 2014

Kukkiva sadetakki

Tätä voi jo sanoa ikuisuusprojektiksi kai. Ostin Eurokankaasta kankaat sadetakkia varten kolme vuotta sitten. Tein tytölle tuolloin lintutakin. Samalla leikkasin palat omaan takkiin. Takki oli ommeltu päälikankaiden osalta liiviksi. Sitten tuli muutto, pakkaukset jne. Takin palat ovat olleet nyt 2,5 vuotta varastossamme. Aina välillä olen ne nähnyt ja ajatellut, että kohta on niiden vuoro. Vuoro kesti aika paljon pidempään.


Nyt kaivoin palat esille. Aikomani vetoketju oli ilmeisesti jo päätynyt johonkin toiseen projektiin. Onneksi inspiraation hetkellä oli kuitenkin vetoketjuja kotona.


Tuskallinen sadekankaan ompelu ja saumojen teippaaminen päätyi, mutta onnellista loppua ei välitettavasti tässä tarinassa ole. Taskut liian pienet, hartioista kirraava ja kurttuun vetävä, tönkkö huppu... Takki on pidettävä, muttei mukava eikä se mitä suunnittelin. Kankaita ostaessa ajatus oli, etten halua olla synkällä säällä aina mustissa. Se tässä onnistui hyvin. Viikonlopun partioreissulla takki oli hyvin lämmittävä ja tuulta pitävä. Ei tarvinut varustautua sadevarusteisiin, kun takki sopi kaikkiin keleihin. Eli jotain hyvääkin. Kaavat piirsin silloin aikanaan itse yhdistelemällä ja muokkaamalla useita eri kaavoja. Kehittämistä on paljon. Vuosien aikana tosin olen hukannut jo kaavatkin, joten niitä en enää muokkaa. Alkakoot tämä onellisemmin alusta. Takkien ompelu ei jää kuitenkaan tähän. Kyllä minä vielä kunnon takin teen. Tämä olkoon harjoitusversio.

- Unna
5 kommenttia:

 1. Tosi kaunis takki! Mitään vikaa ei ulospäin huomaa.

  VastaaPoista
 2. Kuvassa näyttää ainakin hienolta ja pirtsakalta takilta.

  VastaaPoista
 3. Parin päivän testaamisella voi sanoa, että kyllä tätä käyttää voi, mutta parempi on pitää huivia kaulassa. Tosin se ei ole syksyllä pahitteeksi muutenkaan. Pirteä on, mutta omine vikoineen. Vikojen hyvä puoli on siinä, että niistä oppii aina uutta :) Monta parannusehdotusta on mielessä. Hartioiden istuvuus, mutta riittävä väljyys on ehkä haasteellisin. Takki on saanut paljon huomiota osakseen. Massasta ainakin siis erottuu :)

  VastaaPoista
 4. Varmasti erottuu, onkin kaunis takki. Harmi että kinnaa hartioista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kankaan vuoksi takkia tulee toisinaan pidettyä, vaikka ei niin hyvä päällä olekaan :)

   Poista

Vieraskirja

On mukavaa, jos jätät viestin!