keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Titanium-Nurmilintu

Kalenterista katsoen pitäisi puikoilla olla kovaa vauhtia tumppuja ja sukkia tulossa. Vaan ei ole. Ei ole kiinnostusta kumpiinkaan yhtään tällä hetkellä. Sen sijaan huiveja on tullut ja ja on edelleen puikoilla.


Ensimmäisenä valmistui Titanium. Pingottaminen ja kuvaaminen jäivät pitkäksi aikaa odottamaan, kun huomasin huivin olevan aivan liian pieni. Muiden siivellä tämäkin pääsi höyrytykseen ja koeajoon onneksi.


Neiti Kakkonen otti ilomielin huivin itselleen. Napilla kiinnittämällä huivista tuli oikeastaan käytännöllinen. Lapsi ei kaipaa liehukkeita eikä ylimääräisiä ulokkeita. Ei roiku, ei kiristä eikä purista. Lankana Handun merino. Siitäkään lapsi ei keksi mitään huonoa. Käyttämäni lanka on huomattavasti ohjeen lankaa ohuempaa (minulla 100g=400m ja ohjeessa sport-paksuinen). Ei tarvitse selitellä miksi huivi jäi pieneksi. Tuskin neuloessa ajattelin seikkaa yhtään. Huivi on nimittäin neulottu Olympia-stadionilla heinäkuussa, kun esikoisen kanssa olin Helsinki Pop Show:ssa. Musiikkia kuunnellessa huivi tuli itsekseen. Ajatus taisi olla enemmän musiikissa.


Viime viikonloppuna olimme 12v syntymäpäivillä ja muutamaa päivää ennen juhlia päätin tehdä huivin lahjaksi. Aikataulu määritteli paljolti mallia. Toisesta päästä aloitettu ja koko ajan levennetty huivi yksinkertaisilla reikäneulekerroksilla (*2 o yht., lk, 1o*) oli se mihin aika riitti. Ja kyllä. Voi huomata vaikutteet Nurmilinnusta. Lanka on vuosia sitten ostettua silkki-puuvilla-akryyli sekoitetta (Kokon). Paksu lanka huiviin, mutta tulipa lämmikettä ja kokoa. Langan paksuus on 50g=175m ja puikot 4,5.


Esikoinen olisi huolinut itselleenkin ja poseerasi mielellään.


Handun blingbling langasta muotoutui itselleni nyt niin kovin suosittu Nurmilintu. En ihmettele suosiota. Yksinkertaisuudessaan huivi on kaunis ja käytännöllinen. Tein nelosen puikoilla, jotta kokoa ja laskeutuvuutta tuli riittävästi. Lopulta huivi olikin melko suuri. Tarpeeseen juuri sopivan kokoinen.

Blingblingiä on minulle juuri sopivasta tai siis sopivan vähän. Kuvaankaan sitä en meinannut saada.

- Unna


4 kommenttia:

 1. Oi, kauniita kaikki huivit ja kerrassaan niin ihanan värisiä, oletpa ollut ahkera!

  VastaaPoista
 2. Mä niin kopioin sinulta idean Nurmilinnusta :) Kuulin kun mainitsit sen neuleillassa ja osasin kysellä Lentävän lapasen reissulla siihen lankoja ja ohjetta. Tykkään ohjeesta kovasti. Ei vaadi kovasti keskittymistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä ihana malli. Eihän siinä mitään kopioitavaa vapaassa mallissa ole :) Voisi tehdä kyllä uusia kappaleita eri värisenä vielä.

   Poista

Vieraskirja

On mukavaa, jos jätät viestin!