maanantai 16. kesäkuuta 2014

5 lehden tossutFacebookin erinäisissä ryhmissä levisi kevättalvella ohje 5 lehden tossuihin. Myös blogeissa näkyi ahkerasti tossuja. Samaan aikaan osallistuin ensimmäistä kertaa salaiseen neuleystävä -vaihtoon. Tossut tuli to do -listalle heti. Ennen ystävän tossuja tuli enemmän ja vähemmän vahingossa useammat tossut muille jakoon. 


Tossujen ohjeen lanka taisi olla 7veikkaa. Kuulin jo ennen omia neulomuksia, että tossuista tulee isot. Taisin ottaa ensimmäiseksi langaksi Sandnes Garnin Mini Duettin. Tosiaan siis taisin. Tein hienoja muistiinpanoja langoista ja puikoista tämän epäonnisen tossutehtaan ohella. Ja tietenkin olen laittanut lappusen johonkin erityisen hyvään paikkaan, etten hukkaa sitä. Olen onneton lippuineni ja lappuineni. Joka tapauksessa tuo 50g=175m lanka ja puikot x toi lopputuloksen hyvät tossut, mutta koko anopin. Hyvään tarkoitukseen menivät onneksi.


Seuraavat tossut tein Sandnes Garnin Sisusta. Puikot heittämällä pienemmiksi (2mm), mutta taakse sileään neuleeseen 6 lisäsilmukkaa. Tulos: Hyvät tossut, kuusivuotiaalle. Koko siis noin 30. Kuusveen ystävä ihaili tossuja meillä ja kehui "nää on ihan ku balleriinan tossut". Kehujan syntymäpäiville tein vaaleasta Sisusta omat balleriinat.


Oli aika vaihtaa isompiin puikkoihin. Lankana pysyi Sisu, puikot jälleen kokoa x. Ja kas. Tossut hyvät... kakkoselle. Koko noin 34.


Tossutehtaalla alkoi olemaan kyllästymisen merkkejä ilmassa. Kakkosen tossut lojuu edelleen päättelemistä vailla. Mutta Sisusta ja puikoista -jälleen kokoa x tuli salaisen ystävän jalkaan sopivat tossut (koko 38). Itselleni ajattelin tossut vielä tehdä tauon jälkeen, mutta en millään viitsisi aloittaa kokeilua alusta. Siivosin jo kaikki lankanyssäkät, ohjelehtiset ja muut roinat, jota aina neulontapaikalleni kertyy. SE lappu on tipotiessään. Taidan olla ilman tossuja.


Tossuihin kului lankaa 26-38 g/pari. Loistava jämälankojen kulutuskohde.


Salainen ystävä -vaihto loppui toukokuun loppuun. Vihdoin pääsen paljastamaan mitä kevään aikana olen neulonut ja askarrellut. En ole uskaltanut näyttää täällä mitään, etten paljastuisi. 

-Unna2 kommenttia:

  1. On kyllä kauniita tossuja! Mukavaa kesää teidän poppoolle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauniita ne ovat, myös nopeita ja helppoja tehdä. -Onneksi. Sen verran monta otosta tuli otettua. Hyvää (toivottavasti myös lämpimämpää) kesää teillekin. Toivottavasti törmätään kesän aikana!

      Poista

Vieraskirja

On mukavaa, jos jätät viestin!