sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Joululahjat part 2

Joulu on jatkunut rauhalliseen tahtiinsa. Aamut on nukuttu pitkään, mutta myös illat ovat venyneet. Viikon loma on saanut lapsilta päivärytmin pahemmin sekaisin kuin pitkä kesäloma. Ensi viikolla tulee olemaan karu paluu arkeen. Onneksi kuopus ja minä saamme pehmeän laskun. Loma on ollut ihanaa aikaa. Kyläilyjä, vieraita, rauhallisia hetkiä, hyvin syömistä. Eilinen ilta kului esikoisen ja kakkosen kanssa Helsingissä Viattomien lasten päivän konsertissa. Nyt alamme valmistautumaan uuteen vuoteen.

Veljeni sai lahjansa vasta joulupäivänä vaikka olimme yhdessä aaton. Niin hilkulle jäi lahjan valmistuminen. Fillaroiva veli sai Fillari-rasat. Malli on Taito Etelä-Pohjanmaan ja lanka TeeTeen Pallasta. Mallin oranssinkirjava lanka ei ollut veljeni näköinen, joten vaihdoin värin harmaaseen. Fillarin musta väri vaihtui valkoiseen, jotta kuvio erottuisi taustasta. Ohje on naisen koko. Kokeilemalla puikkojen paksuutta ja silmukoiden määrää, sain miehen käteen sopivat rasat. Käytin puikkoja 3,5 ja silmukoita 62. 


Rasoihin menee vajaa kaksi kerää pohjaväriä ja vajaa yksi kuvioväriä. En neuloessa yhtään katsonut värien vaihtumista. Melko standardeja taitaa kerät olla, kun raidat meni tismalleen samalla tavalla molemmissa rasoissa. Vain peukaloissa on ero, koska ne tein yhdestä kerästä. 


Rapatessa roiskuu. Olin tehnyt toista rasaa jo hyvän matkaa, kun tajusin tekeväni kuviovärillä pohjaa ja toisin päin. Purkuun meni. Siinä se lahjan myöhästyminen oli taattu. Hyvältä olisi kuitenkin näyttänyt valkoinen pohja ja harmaa kuvio.


Väri oli saajalleen kuin tehty ja koko sopiva. Loisto homma.
Pieni neiti Kettunen sai ensimmäisenä joulunaan meiltä moonbootsit. Kaavat on Ottobre 6/2010. Ohjetta jonkin verran muokkasin, vanut jätin pois ja lisäsin kettuapplikoinnit. Kokoa tuli sen verran reilusti, että lienee sopivat keväällä siihen aikaan, kun vanut olisivat liikaa. Päällisen velour-kankaat ovat Hyvinkäältä Kangastukusta, samoin kuminauha. Vuoren ja pohjan sydäntrikoo on ystävältä saatua. Kuvionauha on jostain, mistä lie nettipuodista.

Kummityttöni ja hänen ihanainen siskonsa, molemmat musisoivia henkilöitä, saivat nuotti- ja sydänkankaiset pussit. Vetoketjuun laitoin kutistemuovista tehdyt merkit.
Olen ollut ilmeisen kiltti, kun sain niin ihania lahjoja. Yksi niistä oli äidin tekemä tyyny. Sain ennen joulua Tyynykirjan tuliaisiksi. Sieltä löysin monta toteuttamiskelpoista mallia. Yksi niistä oli kirjetyyny. Tyyny tulikin valmiina paketista aattona. Ihana yllätys! Toinen aivan ihana lahja oli lankakassi. Lahjan langoista on ensimmäiset jo käytetty ja/tai on parhaillaan puikolla.


Kohti uutta vuotta mennään. Vuoden viimeisiä neuleita teen, jotta saan päätökseen viime vuoden uuden vuoden lupauksen langan ostosta/kulutuksesta. Hyvillä mielin ja hyvällä omallatunnolla saan viimeiset päivät olla. Mitähän sitä ensi vuodeksi päättäisi.

-Unna 

7 kommenttia:

 1. Hienoja lahjoja - ja kuten aina - tosi mehukkaasti valokuvattu. Mukavaa vuodenvaihdetta ja ihania uusia projekteja vuodelle 2014!

  VastaaPoista
 2. Voi, olet kyllä tosi taitava! Ihania lahjoja :) Hyvää uutta vuotta ja mielenkiinnolla jään odottelemaan ensivuoden luomuksiasi!

  VastaaPoista
 3. Nöyrä kiitos teille kumpaisellekin ja samoin hyvää uutta vuotta molemmille tahoille.

  VastaaPoista
 4. Luovaa iloa tähänkin vuoteen <3 oot edelleen mulle kädentaitojen idoli ;)

  VastaaPoista
 5. Kauniita joululahjoja oot tehny. Erityisesti tykkään noista fillarilapasista, aivan huiput! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos teille! Luovaa ilottelua on tässäkin vuodessa ja puikot heiluu ja ompelukone on surissut. Fillareista tykkäsin itsekin tosi paljon. Taito Etelä-Pohjanmaalta on muitakin tumppuja to do -listalla. Jahka pääsisin sinne asti loputtomassa listassani.

   Poista

Vieraskirja

On mukavaa, jos jätät viestin!