maanantai 9. joulukuuta 2013

Toinen adventti

Viime viikolla joulutunnelma hiipi sisään. Kalenterin luukkuja sai availla ja ensimmäiset koristeet tuotiin sisälle. Hirmuinen hinku valmistella joulua.


Syksyn aikana luin kirjastomme lukuisia sisustus- ja joulukirjoja. En muista enää mistä, mutta jostain kirjasta sain idean pilttipurkeista tehtyyn kalenteriin. Purkkeja keräiltiin ja pestiin ajoissa, mutta nyt vihdoin sain koottua "kalenterin". Lapsia ihmetyttää miten voi olla kalenteri, kun ei lokeroihin tule mitään. 


Tähdet ja päivien numerot olen tehnyt kutistemuovista lasten jämäpaloista. Sisälle ei tule karkkeja, leluja eikä muita yllätyksiä, vaan kalenterissa on valot.
Purkit on liimattu kuumaliimalla toisiinsa. Pitsinauha kiertää ainoastaan näön vuoksi purkkeja.
Viikko oli täynnä touhua, mutta suurin osa touhuista on sellaisia, joita tänne ei vielä toviin voi lisätä. Viisvee pohtii sitä, että äiti auttaa joulupukkia. Entäpä jos äiti saakin oma tekemät pehmeät paketit jouluna itselleen. En pahastuisi, mutta luulen, että joulupukki antaa lahjat eteenpäin toisille. Toivon, että nämä henkilöt pitävät paketeistaan yhtä paljon kuin itse pidän.


Ainoa käsityö blogattavaksi on pussukka, jonka esikoinen vei ystävälleen 10v syntymäpäivälahjaksi. Värit tuli esikoiselta toiveena/määräyksenä. Musta-valkoinen sopikin uutukaisen merkin kanssa hyvin yhteen. Pussin toinen puoli on muutoin samanlainen, mutta värit ovat toisin päin. Vuorena ihan vain valkoinen puuvilla. Sydänkankaat on joskus ostettu Helsingistä wanhasta satamasta messuilta.Kätten töitä jollain tavoin nämäkin. Viikonloppuna juhlimme kakkosen 9v syntymäpäiviä. Kummit, mummot, tädit, sedät, serkut ja muut olivat juhlimassa. Viikonloppu menikin raivatessa ja leipoessa. Unelmien Talo&Koti -lehden reseptiliitteestä poimin ohjeet sitruuna-, puolukka appelsiini- ja lohikakkuihin. Erittäin suositeltavia reseptejä. Kakkonen oli itse poiminut Kotivinkistä idean täytekakun koristeluun. Talvinen bambikakku oli näyttävä, mutta juuri niin helppo kuin tähän tilanteeseen piti olla. Lapsemme ovat erittäin vaativia kakkujen suhteen. Menneinä vuosina on ollut varo lapsia-liikennemerkki, nukkuva prinsessa, pelkkä prinsessa, Pikku Myy, Hello Kitty jne. Toiveet kakkuihin tulevat yleensä todella hyvissä ajoin ja hyvin tarkasti määriteltyinä. Pidän leipomisesta ja kakkujen teko onkin ihanaa. Nyt kipeänä remontin keskellä ei vain jaksanut ylittää itseään.Juhlavalmistelut alkoivat sillä, että otimme pois ulkorappusilta koko talon läpi vessaan kiertävät ruskeat pahvit, jotka ovat olleet lattian suojana remontissa. Inhoan eteisen kaakeleita, mutta nyt ne näytti niin ihanilta, kun ruskean paperin sijasta sai katsella kaakeleita.Seuraavaksi jatkuu pehmeiden pakettien teko. Porkkanat ja lantut on myös ostettuna, joten laatikoiden teko kutsuu myös.

-Unna

3 kommenttia:

 1. Kiitos resepti vinkeistä, tulevat tarpeeseen tulevana viikonloppuna.
  Ja lasipurkkikalenterin laitan tilaukseen ensi jouluksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihittelen täällä itsekseni. Teenkö kalenterin ja laitan itellan välityksellä sinne? Yllätyksiä voisi olla paketti täynnä. Kilinää ja kolinaa kulkusten helinän seassa :) Voin vatsa täynnä suositella reseptejä. Erityisesti puolukka-appelsiinijuustokakku vei kielen mennessään!

   Poista
 2. Haastetta postipateille, pitää nyt ton verran pystyy :D ja puolukkakakun juuri ajattelin kokeilla, kun ei taida postissa enää tänne ennättää sieltä ;)

  VastaaPoista

Vieraskirja

On mukavaa, jos jätät viestin!