maanantai 14. lokakuuta 2013

Syksyn neuleet

Parin viikon hiljaisuus ei tarkoita tietenkään sitä, että puikot olisivat olleet levossa. En tiedä mihin tämä aika katoaa. Viikossa parin päivän sairastaminen sängyn pohjalla tarkoittaa käytännössä sitä, että seitsemän päivän askareet tehdään viidessä päivässä. Aika on katoavaista. Samoin voimat. Nyt on perhe kotona kanssani syyslomailemassa. Otan kaiken ilon irti tästä viikosta. Syksyn kuura lupailee tulevaa talvea. Siitä saa voimaa.Pipo ja kämmekäs -linja jatkuu yhä edelleen. Niiden lomassa on ikuisuusprojekti huivi ja peitto edenneet muutaman sentin ja lapasia on alkanut tulla talven varalle niin itselle kuin ystävällekin. 

Pipo ei  esittelyjä kaipaa. Samaa rataa mennään hyväksi havaitulla mallilla. Toistan itseäni, mutta mitä sitä hyvää vaihtamaan. Pipossa ja kämmekkäissä on Handun merinoa. Niin ihanan tiukkakierteistä ja kiiltävää. Tuntuu ihanalle, näyttää hyvälle. Mitä voisi enempää toivoa. Lanka oli neulottaessa kuin unelmaa! Harmittamaan jäi ainoastaan se, että lankaa ei ollut enempää. Vyyhdistä jäi jäljelle ihan kokonainen metri lankaa. Hieman hirvitti langan riittävyys.Asusteita otin esittelemään tyttäreni, jolla pää ja kädet ovat omiani pienemmät. Kämmekkäät pyöri käsissä niin ettei mallista meinaa selkoa saada. Kämmekkäissä neuloin sileää neuletta kämmenen puolella, peukalot tein kiilana. Kämmenselässä on neuleena *ylivetokavennus, 3 o, lk, 1 o, lk, 3 o, 1 o nosto 2o yht. ylivetokavennus, 3 o, lk, 1 o, lk, 3 o, 2 o yht.*. Lanka on käsinvärjätyn ihanan epätasaista ja tummaa. Mallineule ei näy kovin hyvin, mutta tuo sopivaa vaihtelua. 


Langan väriin sopii syksyn keltaiset lehdet erinomaisesti. Onneksi kaapin päällä on sopivan keltainen vyyhti odottamassa, jotta voin tehdä kämmekkäiden alle ohuet tumput ja kaulalle huivin. Melko yllättävää, mutta tuo vyyhti on kotiutettu Handusta.


Sisällä odotamme remontin etenemistä. Kauppoja on kierretty, lehtiä selattu, nettiä kahlattu. Top ten listoja on koottu niin kaakeleista, tapeteista kuin muistakin tarpeellisista asioista. Monta suurta kysymysmerkkiä on vielä ratkomatta, mutta suunnitelmat alkavat vaikuttamaan hyviltä. Alan olla malttamaton etenemisen suhteen, mutta samalla on myös turnausväsymystä havaittavissa.
Piha on laitettu odottamaan talvea. Tänään oli iltapäivään asti piha kuurassa. Niin kaunista. Rakastan talvea ja kuura lupailee hyvää.

- Unna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vieraskirja

On mukavaa, jos jätät viestin!