sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Lapasviikko

Lapasia. Lyhyesti ja ytimekkäästi. Näissä ei järin paljoa esiteltävää ole. 

Ystävä kysyi, voisinko neuloa hänelle lapaset. Tein ensimmäiset. Ei näyttäneet hänelle. Tein toiset, näytti jo vähän häneltä. Kolmannet. Tiesin, että osuu ja uppoaa. Herkkusuu tuntee toisen herkkusuun. Kettukarkit lähtivät lämmittämään ystävän käsiä. Toivottavasti ovat käteen sopivat. Ja siis ystävä näki tumput vasta, kun kaikki kolme paria oli valmiina. Valinta osui kuitenkin juuri niin, kuin olin kuvitellutkin.
Kettukarkkitumppuja ja -sukkia on netti pullollaan. Nämä on tehty omana ajatuksen juoksuna ilman suurempia suunnitelmia. 
Maatuska -lapaset ovat Niina Mannbergin mallin mukaiset niin kuin aiemmassa postauksessa tuli esille. Malli on todella mukava neuloa ja maatuskat ovat vain niin sympaattisia. En vieläkään kyllästynyt tähän malliin.
Kolmannet lapaset jakoi perheessämme mielipiteet täysin. Mies ei voinut sietää silmissään keltaisen ja harmaan yhdistämistä. Itseäni niissä joku miellytti. Koko malli oli vain ajatuksenvirtaa ilman kunnollista ajatusta. Aivottomana keinutuolissa kiikkumista ja neulomista. Keskimmäinen lapsi nappasi tumput itselleen. Oli siis ilmeisesti hänen mieleen.


Lankana kaikissa tumpuissa oli 7veljestä. En ole pitkään aikaan neulonut ko. langasta mitään. Lanka tuntui paksulta narulta, kun on tottunut ohuempaan lankaan. Materiaali tuntui myös ikävän muoviselta. Villa on minun makuun, keinokuidut ei. Vaikkakin niiden hyvätkin puolet tiedän. Itse tekemisessä on niin tärkeää se fiilis, mikä neulomisesta tulee. Kyllä kunnon materiaaliin ja välineisiin on mukava panostaa. Silloin sen työn arvo on jo siinä tekemisen riemussa.
Pakkasta on ollut jo useampana päivänä ja lapset ovat ensimmäiset lumihevoset tehneet. 
Tumpuille on siis käyttöä heti. 


- Unna

4 kommenttia:

 1. Tosi hienoja lapasia on puikoiltasi valmistunut. Minulla on työn alla "maailman kauneimmat sukat" by Anni (meidän keskimmäinen). Sai itse suunnitella mallin ja minä hoidan neulomisen. Hauskaa puuhaa, mutta on vaan edennyt hitaasti erinäisten aikapula-asioiden takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Retu. Kyllähän nuo kelpasivat ja käyttöön lähtivät. Nuo lasten "ihan parhaat" -toiveet on välillä petollisia, vaikkakin ihania. Meillä tytöt suunnittelee kyllä ilolla ja tarmolla asusteita. Toteutus ei ole ihan niin joutuisaa. Välillä ideoiden ja äidin taitojen välillä on liian iso välimatka.

   Poista
 2. Olemme yhtä <3 kettukarkit ja minä.

  VastaaPoista
 3. Ihana!!! Hyvä, että kelpasivat <3

  VastaaPoista

Vieraskirja

On mukavaa, jos jätät viestin!