sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Lahjoja

Esikoinen oli kaverinsa 10v juhlissa. Esikoisen kanssa pohdittiin lahjaideoita ja päädyttiin Kettukarkki-tumppuihin ja karkkipussiin. Esikoinen kyllä kertoi, ettei sankari pidä yllään keltaista ja punaista, koska ne edustavat väärää jääkiekkojoukkuetta. Päädyimme olla välittämättä tästä. Ihan metsään ei menty. Sankari kävi päivä juhlien jälkeen ovellamme ja ensimmäisenä eteen työntyivät suloiset kädet kettutumppuineen. Ovat kuulemma hyvät. Ihana juttu.
En pidä kertakäyttökulttuurista ja lahjojen paketointi on minusta tietyllä tavalla vastenmielistä. Muovipintaista paperia ja narua tulee syntymäpäivinä ja jouluna valtavasti. Haluan kuitenkin pakettien olevan suloisia ja näyttäviä. Toisinaan meillä pakataan sanomalehteen, toisinaan tapettien jämäpaloihin ja toisinaan ruskeaan pakkauspaperiin. Lahjanaruna on useasti villalanka, silkkinauha tai pitsi.


Lahjakassit ovat myös suosiossa, koska niitä voi käyttää useaan kertaan. Tällä kertaa tein kassin itse. Ajatus syttyi tietenkin hetkeä ennen lähtöä. Hyvät ajatukset tulevat niin moneasti myöhään. En ymmärrä miksi. Mallia otin kirjasta Paperi taipuu moneen muotoon (Marion Elliot). Kirjassa on monia käyttökelpoisia ideoita. Harjoitusta nuo vain vaativat. -tietenkin. En ole paperiaskarteluissa kovinkaan haka.
Liima ei meillä ollut riittävän pitävää / nopeasti kuivuvaa. Sivukaitaleiden liimaamisessa meinasi kädet loppua, kun yritin yhtä aikaa asetella kaitaletta, pitää jatkoa erillään pöydästä ja kassin etu-/takakappaleista, ja pitää aiemmin laitettuja kohtia paikallaan, jotta liima kuivuisi ennen palasten irtoamista. Kiireessä oli turvauduttava hätäratkaisuihin ja teipillä laitoin reunat. Mutta kassi kesti kuulemma perille asti ja lahja pysyi matkassa. Tätä on vielä harjoiteltava, mutta ensin perehdyn eri liimoihin. Ihanaa vaihtelua askarteluihin. Oli ehdottomasti kokeilemisen arvoinen juttu.Pikku hiljaa alkaa täällä olemaan tonttupajaa ja hys hys -juttuja tehtynä. Niitä ei auta paljastaa vielä. Ehkä jotain paljastettavaakin samalla tulee tehtyä. Ehkei blogi kuitenkaan aivan hiljene jouluun saakka. Joulukalenterikin on jo puolivalmiina. 


- Unna2 kommenttia:

Vieraskirja

On mukavaa, jos jätät viestin!