keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Melkein neon liivi

Perheemme elämä on ulkoistettu poutapäivien ajaksi. Lapset ovat lähteneet vapaapäivinä pihalle heti herättyään ja palaavat sisälle, kun nukkuma-aika koittaa. Ihanaa kellotonta aikaa, puuhastelua ilman pakkoa, iloista ja huoletonta oloa. Lapio on heilunut kovasti pihamaalla. Olen kaivanut kuoppaa kuopan jälkeen meidän kivikkoiselle pihalle. Alueen muut talot ovat savimaalla, mutta meidän piha on täynnä kivikkoa. 

Kuoppia kaivaessa kuopus on vieressä etsimässä matoja. Madot saavat nimet ja heille tehdään koteja. Kuopuksen lemmikkeinä ovat kastemadot nimeltään Voiveljet ja Elisa. Tämä viisvee on aivan varma, että erottaa nämä kaksi matoa kaikista muista madoista.

Lasten puuhatessa omia juttuja, olen minä jatkanut pihan muokkausta omaan verkkaiseen tahtiini. Välissä olen pitänyt taukoa neuloen ja kun mies on saanut jalkalistoja pätkittyä, minä olen maalannut niitä. Aiempaan postaukseen viitaten: MEILLÄ ON MAKUUHUONEESSA JALKALISTAT!!! Ja kesä ei ole kunnolla vielä alkanutkaan. Listoja on vielä noin 100 metriä jemmassa, joten kyllä vielä toviksi hommaa riittää. Olohuoneen listoitus on menossa jo hyvää vauhtia ja eiköhän keittiö ja eteinenkin samalla viedä päätökseen. Tosin eteisen seinät ovat vielä suunnitteluasteella... kröhöm... mutta eikö olisi upeaa jos jalkalistat (ne jotka aina jäävät roikkumaan tehtävien listalle) olisi tehty ennen muita valmiiksi.

Ulkotyönä pääasiassa toteutettu kuopuksen liivi sai loistavan vastaanoton. Alkuun äidillä ja tyttärellä oli hyvin erilainen näkemys tilaustyöstä, mutta loppu hyvin kaikki hyvin. Mullenytkaikkiheti -asenteellani en löytänyt sopivaa ohjetta juuri siihen hetkeen, kun neuletta aloitin. Siispä kokeilin itse tehdä omasta päästä liiviä. Malli ei ole millään tavalla haastava neulojalle, mutta tällaiselle aloittelijalle tässäkin riitti mietittävää silmukoiden määrän ja kaarrokkeen kavennusten suhteen. Kaula-aukkoa jouduin kerran purkamaan oikean koon löytymiseksi. Pituutta olisi saanut tulla hivenen enemmän kasvunvaraa ajatelellen ja nappi olisi voinut olla pari kerrosta ylempänä, mutta kokonaisuuteen olen oikein tyytyväinen ja saatan tehdä toisen liivin viisaampana. Lankaa jäi hieman yli. Mahdollisuus siis helman jatkamiseen on vielä olemassa. 


 Neuloin liivin alhaalta ylös yhtenä kappaleena niin että vain kainalosaumat ommeltiin yhteen. Hihat neuloin tasoneuleena ainaoikein osuuden ajan ja sen jälkeen yhdistin suljetuksi neuleeksi. Napilla sain vähän kasvunvaraa, jos hihansuu alkaa kiristämään. Napit ovat jostain messuilta löytyneet. Katsotaan kuinka kauan puiset napit pysyvät menossa mukana. Ne olivat väriltään niin hyvät, että pääsivät nyt neuleeseen, mutta tiedän, etten tule ottmaan niitä pois pesun ajaksi.


Lapsi on tyytyväinen ja tietenkin paras palaute on, kun liivi piti saada heti käyttöön. Asukokonaisuus on viisveen itse päättämä. Väljä tunika ei ehkä ole ihan paras vaate alla, mutta näillä mentiin päivä Vuorelmalla Kärkölässä.


Olisikohan hetkeksi nämä valmiiksi raidoitetut langat neulottu. Ne on kerällä niin ihanan näköisiä, mutta valmiina neuleena tulos on mitä sattuu. Harvoin olen ennalta pystynyt kuvittelemaan oikeaa lopputulosta. Tämäkin lanka oli kerällä selkeä omenanvihreä-pinkki-lila, mutta neuleessa näyttää lähinnä neonväreiltä. Mutta eikös ne olleetkin muotia.... Lanka on HjerteGarnin merinovillaa ja neuloessa tuntui hyvälle. Kaikki syy uskoa, että myös käytössä lanka palvelee hyvin.Vuorelmalla käydessä mukaan lähti Veto-lankaa useampi vyyhti erästä suunnitelmaa varten. Suunnitelmaa ei auta täällä vielä paljastaa. Tässä kuitenkin makusteluja tulevista projekteista. Ompelukone ja puikot esille... jahka tästä parin päivän sängyn pohjalla sairastelusta taas selviän.
-Unna

2 kommenttia:

 1. Kaikkea sinäkin osaat! Täälläpäin lueskellaan neulomistöitä hieman jo melkein kateellisena, vaikka monet sukat on tutuilta saatu... : )
  Vai madoilla nimet! Tuttua juttua tosin täälläkin päin, samoin myös toi ''kyllä mä ne tunnistan, tolla on toi eroavaisuus'' -ajattelu (Tosin siitäkin on JO aikaa aika kauan...)
  Mielettömän hienot kuvat, aina vaan sekin! Ja taitaapi olla eka kommenttini, vihdoin... :)

  - Kielo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kielo! Puikot vaan käteen ja omia sukkia neulomaan :)

   Poista

Vieraskirja

On mukavaa, jos jätät viestin!