perjantai 3. toukokuuta 2013

Sirle ja kämmekkäät

Esikoiselle ostettiin välikausitakiksi Mikk-Linen raidallinen takki. Takki on ollut yllättäjä positiivisessa mielessä. Takki on pitänyt vettä ja on ollut (melkein) 10veen päällä tyylikäs tilanteessa kuin tilanteessa. Vadelmanpunainen hupun vuori ja hihojen resorit huusivat saman punaisen pipon ja käsineiden perään. Lankaa etsin hetken, mutta lähes oikean sävyinen Nalle tuli vastaan ruokakaupassa Novitan hyllyssä. 

Tarve pipolle ja kämmekkäille oli nyt heti eli mallin piti olla nopeasti hallussa ja nopeasti toteutettavissa. Ullassa 3/11 oli Suvi Simolan Sirle-pipon ohje. Pipo miellytti kovastikin tytärtä. Simolan muiden ohjeiden tapaan, pipo oli nopea ja ihana neuloa. Kaksi muuta tytärtä tilasi myös pipot eikä harmita neuloa samaa mallia vielä uudelleen. 

Pipon lehtien kanssa yhteen sopi Susanna Mertsalmen suunnittelemat pitsikämmekkäät. Ohje on ollut Et-lehdessä 13/12. Sain ohjeen anopiltani kenties pienenä vihjeenä ;) . Anopille tein kämmekkäät ohjeella ja sen jälkeen olen paritkin kämmekkäät tehnyt jo tuliaisiksi.

Pipo ja kämmekkäät kelpasivat kuopukselle ja kakkoselle hyvin, mutta esikoiselta tuli reklamaatiota langasta ja mallista. Pakolla toteutettu valokuvaussessio sai aikaan ahaa-elämyksen ja vaatepahaset pääsivät käyttöön. Pianhan nuo jäävät jemmaan, mutta syksyllä ovat heti käytettävissä, kun sen aika koittaa. Ostin lankaa kaksi kerää, kun ajatuksissa oli vielä huivi. Punaista tulee kyllä aivan liikaa, jos vielä huivin tuohon asuun lisää. Olen jo nyt ylittänyt itseni neulomalla näin paljon lähes pinkkiä. Huivi toteutunee mustana, mutta jäljelle jäänyt kerä voi muotoutua tumpuiksi myöhempää syksyä varten. Pipoon ja kämmekkäisiin meni lankaa juuri yksi kerä nallea. 

Kevään ongelma oli saappaat. Saapaskelejä ja hieno takki on ollut. Lasten saappaat puolestaan on markettien hyllyillä mitä tylsempiä. Aikuisille löytyy jo ihania saappaita, mutta lasten hyllyt pursuavat perus mustaa ja punaista. Lopulta nettishoppailulla Brandosilta tuli meille ruusuiset saappaat. Sopii hyvin asuun ja lapsen jalkaan. Miinus on se, että lapsi ei itse saa saappaita pois jalasta. Vaikeuttaa hivenen käyttöä mm. koulussa. Saappaat jäi siis kakkosen käytettäväksi. Saappaiden metsästys jatkuu esikoisen osalta.


- Unna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vieraskirja

On mukavaa, jos jätät viestin!