tiistai 23. huhtikuuta 2013

Leskenlehtikori

Ostin Helsingin wanhasta satamasta kädentaitomessuilta Kauhavan Kangasaitan Esteri-ontelokudetta ja laukun sangat. Messuosastolla oli ihana virkattu Esteri-laukku ja oli pakko saada saman tyyppinen itselle. Ajattelin hoitaa virkauksen vasta kesällä, mutta sitten aivan yllättäen tuli pakko tehdä -fiilis. Ulkona on niin likaista ja mieli on ollut synkkä surullisista uutisista. Keltainen kude oli piristys. Se toimi aivan samalla tavalla kuin keväällä ensimmäisen leskenlehden näkeminen. 

Ajatus on jumiutunut siihen, ettei kevät tule. Lapsetkin kerkesi pohtimaan, mitä tapahtuu, jos kesän telttaleireillä on lunta. Viikonlopun aikana tuli kevät. On ihana poimia kevään merkkejä. Leskenlehtiä on näkynyt jo tovin. Eilen tuli pihaan krookukset ja västäräkki piipahti vierellämme. Myös ensimmäinen perhonen oli eilen pihamökin seinustalla. Kesä tulee sittenkin. Mieli on vuoroin keväinen, vuoroin musta. Puikoilla on nyt musta huivi ja ulkoillessa käytän keltaista kassia. Onneksi aurinko jaksaa pilkistää pilven takaa.

Kangasaitan Esteri-ohje oli hyvinkin yksinkertainen, mutta jätin ohjeen sikseen. Tein omasta päästä laukun. Kudekartiosta olisi saanut kaksi Esteriä, mutta itse halusin yhden suuremman. Sain kuteen niinkin tarkalle, että lopuista kuteista sain juuri tehtyä koriin taskun ja kudetta jäi noin 50cm jäljelle. Mielestäni tämä on ennemminkin kori kuin laukku. Kyllä kelpaa kesällä lähteä torilta ostamaan herneitä, mansikoita ja kirsikoita. Ja kyllä. Olen päättänyt, että kesä tulee.

Virkkaus ei ole minun lajini. Sinnikkäästi harjoittelen, mutta priimaa ei tunnu tulevan. Sankojen kiinnitys jäi tökerön näköiseksi. Saa nähdä alkaako asia joskus vaivaamaan niin paljon, että yritän korjata moiset muotovirheet.

-Unna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vieraskirja

On mukavaa, jos jätät viestin!