sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Lapsen huoneeseen laskeutui kiurujen yö

Käsityörintamalla on kovin hiljaista. Kaipaan jo neuletapaamisiin, mihin en ole oikeastaan koko syksyn enkä talven aikaan joutanut. Lentävä Lapanenkin muutti, mutta en ole uudessa puodissa käynyt. En vaikka joka viikko sitä suunnittelen.


Tämäkin viikko vierähti ollen vuoroin migreenissä ja vuoroin kuopusen huonetta remontoiden. Kuopunen päätti lokakuussa haluta Kiurujen yö -tapetin seinilleen. Olin onnessani siitä, koska isommilla lapsilla on niin tylsät valko-harmaat huoneet. Ilo muuttui pitkäksi odotukseksi. Saimme lokakuussa tilatut tapetit vasta viikko sitten.
Onneksi lapsi osasi itse valita tapettinsa. Tapettitalo on niin mahtava paikka, etten sieltä kykenisi itse valikoimaan tapettia. Monta vallan mahtavaa ehdokasta oli kyllä. 
Kiurujen yö on väriltään harmaa (vaikka onkin sininen). Sitä on nyt kahdella seinällä. Kahteen seinään tuli lautatapettia ja kaksi seinää on valkoisella tapetilla. 


Postilaatikosta tuli paikka aina kateissa oleville latureille.


Huoneessa on pieni syvennys, johon nyt tuli leikki-/lukunurkkaus. Ennen siinä oli sänky. Ovat tainneet lapset äitiinsä tulla. Kalusteet vaihtaa paikkaa minkä kerkeää. Minun mielikuvitus tosin loppuu kesken ennen Neiti Kakkosen mielikuvitusta. Järjestys hänen huoneessaan on varmaankin kolmaskymmenes. Harvoin on viikkoa ettei mikään kääntyisi ja siirtyisi toiseen paikkaan. Tänä viikonloppuna hällä on ollut kolme eri järjestystä.
Kuopusella onneksi pysyy vielä kalusteet paikoillaan, koska ne ei vielä siirry lapsen toimesta.

Sängyllä köllöttelee mamman tekemä "Tonttu", joka on ollut kuopusen matkassa aina keskoskaapista saakka joka öisenä ystävänä. Kovin on kärsinyt, kulunut ja lika pinttynyt. Pesukaan ei enää puhdista. Tontun kaveri on "Piepu". Ihme ettei kuvanottohetkellä ollut Tontun vieressä. Piepu on ollut myös sieltä keskoskaapista saakka ystävänä.
Onnettoman pienellä käsityörintamalla on lähinnä tullut junasukkia ja niiden pariksi tumppuja. Niissä ei paljoa näytettävää ole.
Talvipäivistä ja auringon pilkahduksista olemme nauttineet järven jäällä. Luisteltuja kilometrejä on jo useita.- Unna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vieraskirja

On mukavaa, jos jätät viestin!