maanantai 20. helmikuuta 2017

Kekkonen puikolta pois

Mies lähti lasten kanssa hiihtolomaa viettämään Keski-Suomeen. Itse jäin kotiin. Saan vietellä ensin pari vapaata ihan itsekseni kotona ennen töihin paluuta. En edes osannut miettiä mitä tekisin yksin kotona ollessa. Ainoat selkeät ajatukset oli -en pese pyykkiä ja -en siivoa. Siihen ne ajatukset jäikin eikä parempia ajatuksia ole tullut vaikka huomenna menen jo töihin. Perheen lähdettyä ikävöin heitä jo ennen kuin he olivat perilläkään. Niin outoa olla yksin. Talo on niin hiljainen vaikka samalla tämä hiljaisuus on ihanaa.


Talon tyhjennettyä kannoin sohvalle keskeneräiset neuleet. Hämmästyin keskeneräisten vähäistä määrää. Omat tumput, junasukat ja vauvan tumput, miehen tumput, ikuisuusprojekti jämälangoista takiksi, raitaneule ja ikuisuusprojekti tilkkupeitto. Kuusi, vain kuusi. Ja niistäkin takinraakele etenee sitä mukaan kuin jämälankoja tulee lisää (eli tällä neulomistahdilla äärimmäisen hitaasti).




Istuin takan edessä sohvalla ja neuloin. Ja välillä istuin katsellen sisustusohjelmia ja neuloin. Niin ne päivät saa kulumaan. Puikoilta tipahti pois ensimmäisenä miehen tumput. Hän pyysi lämpimiä tumppuja rukkasten alle pahimmille pakkasille. Pakkaset menivät jo, mutta nyt ovat valmiina ensi talveksi. Kirjoneule oli ainoa vaihtoehto, että sai riittävän lämpimät. Langoiksi valikoitui kaapista Debbie Blissin baby cashmerino (merinovilla, akryyli, kashmir) petroolin sinisenä ja ainoa valkoinen sopivan paksuinen lanka oli nalle. Siitä sitten tuli kaveri. 




Silmukoita oli tumpuissa 52, puikot 4. Kuvion löysin Pinterestistä hakusanalla ´Kekkonen´. Yhteensä lankoja kului 75g. Lankojen paksuus oli merinossa 125m/50g ja nallessa 260m/100g.




Tumppujen jälkeen sain tehtyä junasukat ja vauvan tumput loppuun. Omat tumput purin kerälle, kun olivat vähän isot ja seuraavaksi jatkan raitaneuletta. Helma kaipaa vielä noin 10cm pituutta ja hihat puuttuvat. Kun keskeneräisten määrä vähenee, on mielessä vähintään kymmenen uutta projektia. Keskeneräisten määrä tuntuu olevan vakiona suuri.

- Unna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vieraskirja

On mukavaa, jos jätät viestin!