maanantai 17. huhtikuuta 2017

Kevät

 Pääsiäisestä on vain rippeet jäljellä, mutta onneksi kevät on edessä. Tänä vuonna meillä ei ole ikkunalaudoilla taimia kasvamassa. Aion ostaa taimet valmiina ja näin päästää itseni vähällä. Ehkä saatan lipsahtaa vielä kesäkurpitsan osalta. Ja mahdollisesti joidenkin yrttien.


Sen verran vihreää on ikkunoilla, että ystävältä sain muutaman taimen ja kellarista toin talvehtineet kasvit ylös. Neilikka näyttää vahvasti talvehtineelta. Muiden olemus on vielä melkoisen heikko.Väriä olen tänäkin keväänä kaivannut ympärilleni. Josko meillä ei koskaan kovin vaaleaa olekaan. Meillä taitaa käydä niin, että keväällä väriä lisätään aina hieman. Talvella ei mitään lähde pois, vaan taas seuraavana keväänä tuntuu pliisulta ja taas lisätään väriä. -Ja taas teini reklamoi.


Kevättalvella meinasin kirpputorille viedä kaksi valkoista kynttilänjalkaa. Ne ei meiltä löytäneet paikkaansa. Kirpputorin sijaan ostinkin maalia ja Neiti Kakkosen kanssa maalattiin kynttilanjalat. Heti löytyi paikka. Punainen kynttilänjalka on neitokaisen itse tekemä. Aiemmin maalaaminen minulta ehdottomasti kiellettiin, mutta nyt sen sai muiden mukana maalata. Tarkoitus oli maalata se pinkiksi, mutta väri on vahvasti punajuuri.


Olohuoneeseen pääsi violetin karvalankamaton tilalle räsymatto vaaleanpunaisine raitoineen ja ruskean viltin tilalle tuli pinkkiä ja violettia. Kovin kaipaisin vielä keväisiä tyynyjä. Oma kangasvarasto huuti tyhjyyttään ja Pentikillä ei päästy miehen kanssa yhteisymmärrykseen.  
- Unna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vieraskirja

On mukavaa, jos jätät viestin!