sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Unelman pehmeä collegepaita

Taisi olla marras- tai joulukuu, kun kotiutin unelman pehmeää collegekangasta Kangastukusta. Ajatuksena oli tehdä isommille tytöille paidat. Piirsin heti tuolloin kaavat noin 150cm paitaan. Kaavoihin yhdistelin tyttöjen toiveista pidempää kaarevaa takakappaleen helmaa ja eteen lyhyempää helmaa sekä Ehta-kaavan olkapään muotoa, johon olen ihastunut omissa vaatteissa. 


Ompelu jäikin sitten jouluaskareiden alle. Taannoin pilkoin ja ompelin tummemmasta harmaasta paidan. Kaula-aukosta tuli armotta liian iso. Esikoinen omi paidan kuitenkin itselleen yöpaidaksi. Haluaisi housutkin samasta kankaasta. Itsellä on ajatus paitaa vielä käsitellä resorilla. Saa nähdä koska tulee motivaatio hommaan ja tuleeko paidasta täysi susi käsittelyn jälkeen, vai voisiko sitä jopa päivällä pitää.


Tänään pilkoin vaaleamman harmaan kankaan ja kaavaa muutin niin, että kaula-aukon sain pienemmäksi. Nyt pääsi paita ihan päiväkäyttöön. Tällä kaavalla varmasti teen jatkossakin paitoja.


Yksi joululahja, joka päätyi saajalleen vasta tammikuussa, on apinapaita. Paita on jäänyt aiemmin täällä vilauttamatta. Mustasta trikoosta ja apinasta sai mukavan yhdistelmän, jossa saa pienempiäkin paloja hyötykäytettyä. Kaava on joskus piirretty Ottobre-lehdestä. Kaavaa olen muokannut lasten kasvaessa ja tarpeiden muuttuessa. Kaava on siis muuttunut ajan myötä, mutta peruspaita edelleen.
- Unna

2 kommenttia:

  1. Kivan näköisiä vaatteita molemmat. Olen sun blogissa eka kertaa ja liityin lukijaksikin. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

    VastaaPoista

Vieraskirja

On mukavaa, jos jätät viestin!