sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Vikaan mennyt nimetön huivi

Perjantaina pohdimme esikoisen kanssa, että mitä hän veisi maanantaina kaverilleen syntymäpäivälahjaksi. Yhteisymmärryksessä valitsimme tuubihuivin ja päädyimme niinkin iloisen kirjaviin väreihin kuin musta, valkoinen ja harmaa. Kuudesluokkalaisille tuntuvat olevan aika yleiset värit. Aikaa neulomiselle oli kolme päivää, joten mitään haastavaa mallia ei voinut kuvitellakaan. Mieleeni tuli huivi, jonka olin nähnyt Lentävässä Lapasessa. En tiedä onko heillä mallihuivi tehty omasta päästä vai onko se ohje esimerkiksi myynnissä. Mallin nimeä en tiedä enkä kerinnyt alkaa kyselemäänkään. Google ei vastausta suonut.Kun ulkomuistista huivia tikuttelin, ei tietenkään ihan samanlaista tullut esikuvan kanssa eikä se ollut tarkoituskaan. Mahdollisesti tämä nyt on mauton kopio jostain mallista, mutta en tiedä mistä. Saa vinkata, jos joku tunnistaa tai Lapasen naiset lukevat tämän (huivi on kassan edessä lattialla korissa :) ).


 Tikuttelin viikonlopun ahkerasti huivia. Sunnuntaina esikoinen katsahti huiviin ja totesi kylmän viileästi: "Ei siitä tommosta pitänyt tulla!". Jaa. Näin kävi. Ei voinut lahjaksi viedä. Onneksi kotoa löytyi kaksi, jotka iloiten ottivat huivin käyttöönsä. Hetken piti hengittää syvään, etten vajonnut teini-ikäisen tasolle totaalisesti. Se olisi ollut niin helppoa juuri sillä hetkellä. Hitaasti kymmeneen laskeminen ei meinannut  riittää tunteiden tasaamiseen. Esikoinen hankki itse lahjansa ja tämä "lapsellinen" huivi meni pikkusiskoille. Lapselliseksi tekee tämä malli, joka on kapea ja korkea. Teinit käyttävät pitkää huivia, joka kieputellaan kaulan ympäri useamman kerran. Nih. Nyt tiedän.


3,5mm puikoilla sain huiviin kulumaan 99g TeeTeen Helmi -lankaa.

Mikä olikaan kauheinta tässä vikatikissä. Nämä kaikki tunnit olivat pois minun Loistavista niityistä, jotka on puikoilla. :) Itse neulominen ei tietenkään koskaan ole vikatikki.

- Unna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vieraskirja

On mukavaa, jos jätät viestin!