sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Mistä on pienet pojat tehty

Maailmaan on saapunut uuden uutukaisia ihania söpöläisiä. "Taisto" ja "Kunto" vaativat asianmukaiset lahjansa. Kunto odottelee vielä nimeään, mutta sai vauvalahjana hienoisella kasvunvaralla olevat paidan, housut ja lippapipon.


Paita ja housut ovat Suuri käsityö -lehden toukokuun 2015 numerosta olevat Nosh-kaavat. Housuihin on julkaistu korjaus (klik), kun alkuperäisessä kaavassa mitat eivät täsmänneet. Kaavat ovat mukavat, mutta erityisesti paita vaikuttaa reilulta. Paidan pituudesta otin melko reippaasti pois. Tein 56cm kaavoilla. Meiltä ei pieniä vaatteita löytynyt, joten vertaamaan en päässyt. Luulisin vaatteiden olevan kyllä ennemmin 60cm kokoisia. Tai sitten on hämärtynyt muistikuva vauvoista. Sekin on mahdollista!


Pipo on Noshin verkkosivuilta tulostettava kaava (klik). Vauvan koon olen tehnyt kokeilemalla S-koosta hyvinkin reilusti pienentämällä. Kankaat on jämiä muista projekteista. En edes muista mistä ovat peräisin. Ihanaa, kun vauvojen vaatteisiin saa kulutettua pienetkin palat.

Taisto sai tänään nimensä. Onnea V-V:lle! Ristiäislahjaksi neuloin TeeTeen Helmistä liivin Dropsin ohjeella. Liivin kaveriksi tuli flat cap -tyyppinen lippis. 


Löysin netistä ohjeen aikuisten lippikseen (klik taas). Ohjeen lippis on 58cm päälle. Arvioin ristiäisissä olevan vauvan pään koon noin 40cm kokoiseksi, joten laskin prosentuaalisen osuuden, jotta saisin sopivan lakin (69%). Pienensin näyttöä sen verran, että sain viiden cm janasta 3,5cm janan näytölle. Kaavat piirsin näytöltä paperin läpi. Tässä vaiheessa aloin epäilemään pärjäänkö tämän hurjaksi matemaattiseksi ompelukseksi muodostuneen pulman kanssa. Vaan kah. Lakki tuli vauvan päähän. 


Kaavaa muutin koeversion jälkeen hieman. Sivukappaleen korkeutta lisäsin taakse ja laitoin lyhyehkon kuminauhan taakse, jotta pieni jousto tulee hattuun. Kangas on Wexleriltä.


Eihän tämä nyt mikään käytännöllinen vaate ole, mutta hauska sitä oli tehdä ja söpöhän tuo päässäkin oli.


Ristiäisissä sankarilla oli asiaankuuluvat vaatteet jo valmiiksi päällä. Lätsä sopi päähän ja tyyliin hyvin. Ihana mies!

 - Unna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vieraskirja

On mukavaa, jos jätät viestin!