sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Siirit keinussa

Kotona on hetken odotelleet PaaPiin Siiri keinuu- ja Pilkku-kankaat. Kuopus on kuitenkin sitä mieltä, että kyseessä on Myyry, ei Siiri. Siileihin höpsähtäneelle kuopukselle oli ehdoton juttu saada tästä kankaasta tunika. 


Mallia hain Ottobren Dreamland-mallista (OB4/2011) yläosaan ja hihoihin ja helmaan Maxi Dot-tunikasta (OB1/2014). Kaavoja muokkailin oman tarpeen mukaan. Haaste iski siinä vaiheessa, kun ompelukone hajosi. Tuskien taival. Kaivoin esiin vanhan koneeni, joka nyt on ollut lasten käytössä. Vasta nyt tajusin kuinka ihana kone minulla onkaan! Helman kanssa meinasi mennä lopullisesti hermot. Onneksi päälle näyttää siedettävälle. Nurjaa älköön kukaan katsoko. Lapsi ei onneksi välitä rypyistä ja muista mokista.


Hihoissa tuli toinen ongelma. Piti saada riittävä kasvunvara, mutta Pilkku-kankaan mitta ei riittänyt hihaan. Kuopus ei lämmennyt resorille. Hihoissa on jatkopala, mutta se ei pahasti silmään osu.
Tänään olimme pienen pojan ristiäisissä. Vaikka kangas väittää olevansa Siiri, on minusta kangas yhtä hyvä tytölle ja pojalle. Tunikan jämäpaloista riitti hyvin vauvan vaatteisiin ja vielä jäi kuopusen paitaan pala. Riittoisa metri!


Noshin nettisivuilta löytyvä lippapipo on ollut to do -listalla, mutta omille lapsille se ei malliltaan toimi. Nyt tilaisuus koitti ja kokeilin ohjeen. Muutoin ohje oli hyvä, mutta koot oli todella reilut. Surutta pienensin S-kokoa. Tässä mallinukke on hieman isopäinen tapaus.

Uusimmassa Suuri Käsityö -lehdessä (5-6/2015) oli Noshin ohjeita, joista useampi vaikutti kiinnostavalle. Ensin lahjapakettiin valmistui paita ja housut koossa 68cm. Meidän kaikki vauvan vaatteet on lainassa, joten en päässyt yhtään vertaamaan valmisvaatteisiin kokoa. Paita vaikutti mekolta. Onneksi lapsilla on tapa kasvaa. Ehdotonta plussaa on paidan käänteet hihan suissa. 


Housuista tuli supersöpöt. Jotta vähän tyyliä sai rauhoitettua ja poikamaisuutta lisättyä, tein housut mustasta velourista. Lahkeen suut ja vyötärö on PaaPiin resoria. Näissäkin lahkeet on käännettynä kaksin kerroin.


Kortin idea on lähtöisin Pinterestistä.- Unna5 kommenttia:

 1. Ihanat valoisat kankaat ja tosi kauniita vaatteita, kortti kruunaa kaiken!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, mieluisat tuli itsellekin. Pikkaisen himottaisi vähän lisää Siiriä ja Myyryä hommata... ;)

   Poista
 2. Kaunis tunika! :) Olen tässä itse arponut että tilaisinko tuota kangasta, mutta kyllä se näyttää niin hyvältä että taitaa olla pakko laittaa ostoslistalle..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kangas on kyllä mieluista, ihanan tuntuista ja näköistä!

   Poista
 3. Ihania oot taas ommellut. Kade Oon.

  VastaaPoista

Vieraskirja

On mukavaa, jos jätät viestin!