tiistai 26. toukokuuta 2015

PitsikassiTämä alkava kesä on lähtenyt reippaasti käyntiin juhlien osalta. Yhdet viis´kymppiset ja ristiäiset on jo vietetty. Tulossa on ainakin parit lakkiaiset ja rippijuhlat sekä syntymäpäiviä. Ristiäisetkin on tiedossa loppu kesästä/alku syksystä. Ristiäislahjat tuli jo esiteltyä aiemmin, joten nyt vuorossa 50v. lahjakassi. Kassien ompeluun ryhdyin pitkähkön luovan tauon jälkeen. Ja niitä itseasiassa tuli muutama muukin kappale tämän lisäksi.


Kassin vihertävä kangas lienee Wexleriltä, pitsiliina on kirpputorilta. Vuori on valkoista puuvillaa mistä lie.


Kassin kaava ja tekotapa on hioutunut pikku hiljaa. Voinee jo sanoa, että malli on oma. Alkuperäisestä ei jäljellä ole juuri mitään. 


Kassien sisälle yleensä teen pienen pussin, joka on klipsillä kiinni kassissa. Pussukkaan on hyvä laittaa esimerkiksi avaimet, lompakko ja puhelin, niin ei tipahtele eikä joudu vääriin käsiin liian helposti.

Viime viikolla vietimme eskarin kevätjuhlaa. Aiemmin olemme aina vieneet päiväkodille jotain yleishyöyllistä kiitokseksi ja lahjaksi. On viety kirjoja ja keppareita ja niin edelleen. Nyt, kun koko päiväkotiura päättyy, annoimme muutama perhe yhdessä opeille lahjakortit paikalliseen sisustusliikkeeseen. Kukan rahalla he saavat jotain pysyvää ja mieluisaa. Mukaan tein heille kortit.


Eskaria on jäljellä kolme päivää. Ajatuskin saa kyyneleet silmiin. On vaikea luovuttaa "vauva" kouluikäiseksi. Onneksi on pitkä kesäloma välissä. Ensi vuonna meillä on ykkös-, vitos- ja kutosluokkalaiset. Kaikki lapset yhden vuoden samassa koulussa.

- Unna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vieraskirja

On mukavaa, jos jätät viestin!