sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Rowan takki

Aina ei mene niin kuin Strömsössä. Eikä taaskaan. 


Ostin Lentävästä lapasesta kevättalvella Rowanin felted tweediä. Olin niitä jo kuolannut hetken. Kerinä näyttivät sopivan niin loistavasti yhteen miten tahansa pinottuna. Ihania värejä. Edellinen Rowanin kokemus oli tehdessä Raitarakkautta fine tweedistä. Raitarakkaus on yksi pidetyimmistä neuleista minulla. Odotukset olivat siis korkealla.  


Aloin neulomaan ylhäältä alas omasta päästä takkia. Jollain tavalla Raitarakkaus kummitteli pohjalla. Heti kauluksessa tuli plääh-olo väreihin. Päätin silti jatkaa. Jatkoin, vaikka tiedän, että niin ei pitäisi koskaan ajatella. Vaihdoin raidoittamistyyliä ja loppu menikin raitojen osalta ihan okei. Vartalokappale neuloutui vauhdilla. Ja sitten tuli stoppi. Hihat tulivat vasta nyt jääkiekkoa katsellessa. 


Takki ei vain istu. Joku ei toimi. Höyrytinkin jo, mutta napit puuttuu ja langanpäitä on päättelemättä. 


Päätin ottaa erätauon. Jatkaisinko kuitenkin hihat täysipituiseksi 3/4 hihojen sijaan? Vai jatkaisinko takin pituutta? Minkäköhän väriset napit toimisi? Jotenkin yritän tämän vielä pelastaa. Jos ei muuta, niin opin, että pidän enemmän fine tweedistä. 


Tällaisenaan lankaa kului 275 grammaa. Vartalo-osan neuloin 4mm puikoilla, hihat 3,5mm puikoilla. Lankoja jäi, joten jatkoa mietin.

Yksi huivi on puikoilla, mutta kerään neulomisintoa tämän projektin jäljiltä.

- Unna

2 kommenttia:

  1. Kauniiltahan tuo tuossa näyttää. Olisit vielä mallannut päällä niin olisi nähnyt miten se nyt ei muka istu :)

    VastaaPoista

Vieraskirja

On mukavaa, jos jätät viestin!