sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Bändisukkia

Bändipaidat ovat ehkä laajemmalti tunnettuja, mutta meillä puhutaan usein bändisukista. Kaikki alkoi vuosia sitten Mana mana -sukista, jotka tein veljelleni. Pitkävartiset perusharmaat sukat, joissa varressa komeili bändin logo. Ystävämme halusi sukat nähtyään itselleen ehdottomasti samanlaiset. Ja kolmantena tuli vauvaversiot bändin fanin esikoiselle. Mies ei koskaan saanut itselleen omia Mana mana -sukkia. Hauska juttu yhtenä kappaleena, mutta vitsi ei kanna pitkälle. Tai niin minusta tuntuu. Musiikkia kuuntelevat miehet oli ilmeisemmin eri mieltä.


 


Mies sai jonain isänpäivänä itselleen AC/DC -sukat ja ne sukat ovatkin vuosia palvelleet. Pohjista on tuskin pohjaa enää jäljellä.


Minun piti nyt miehelle tehdä aivan muunlaiset sukat, mutta melkoisen säätämisen jälkeen tulikin Hey ho let´s go -sukat. Ehkä alkuperäinen suunnitelma Mastodon-sukista vielä toteutuu joskus.


Sukat on neulottu TeeTeen Sallasta. Lämpimät tuli, kun terä on kaksinkertaisella langalla tehty. Teksti on päälle tehty silmukoita jäjentämällä. Kokeilin ensimmäistä kertaa ohjelmaa, jolla saa minkä tahansa kuvion muutettua ruutupiirrokseksi. Ohjelmaan on linkki tässä. Pienen harjoittelemisen ja yrittämisen jälkeen ohjelmalla oli helppo muokata kuva sopivaksi omiin silmukka määriin.

Tiina Kaarelan Puikkomaisteri-blogi on oiva paikka. Sieltä löytää monenlaiseen asiaan ajatuksia ja linkkejä. Myös tämän linkin löysin sieltä.


Toisessa sukassa sain sinisen langan kulkemaan nätisti sisällä, mutta toisessa sukassa sininen vilkkuu runsain mitoin mustan seasta. En ymmärrä mitä tein eri tavoin. 

3,5mm puikoilla silmukoita oli 14s/puikko. Varsi oli pitkähkö ja lankaa kului 163 grammaa. 

Sukat kuitenkin lämmittää ja mies kiinnittää ihan muihin asioihin huomion, kun sinisen lankan näkyvyyteen, joten en stressaa.

- Unna

4 kommenttia:

 1. Tulipas hauskat sukat! Raaskiiko noita jalkaan laittaakaan :) Viluvarpaana innostuin tuosta ajatuksesta että kärki on kaksinkertainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raaskii raaskii! Mites sitä muuten uusia pääsis tekemään. Pakkohan niitä on käyttää poiskin. Yksiväriset perussukat on ehkä tylsintä neuloa mitä tiedän. En vain kykene siihen. Pakko tehdä aina jotain kikkailua, että saa tehtyä molemmat sukat + lisäetuna lämpimät jalat.

   Poista
 2. Hihhii, auvan mahtava idea! Voisin omankin miehen jalassa moiset nähdä. Tosin hänen lempibändiensä logot on sellaista suttua, etten tiedä onko niitä mahdollista neuloa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä noita logoja on katseltava ja sovellettava melkoisesti. Yhdet sukat on ajatusasteella tulossa. Vielä on mietittävä kuinka logon saan tehtyä. Jos logo on liian haastava, saa esim. levyn kansista usein poimittua jotain yksinkertaisempaa. Kaikista ei. Mutta on kai ajateltava, että jokainen itseään kunnioittava bändi suunnittelee logonsa niin, että siitä pystyy villasukat neulomaan :)

   Poista

Vieraskirja

On mukavaa, jos jätät viestin!