lauantai 31. tammikuuta 2015

Tähti huopikkaat

Erinäisiä versioita varrellisista huopatöppösistä on näkynyt blogeissa ja Facebookin neulonta-ryhmissä viime aikoina. Itse ihastuin töppösiin vieraillessa Ompelukoukku -blogissa lähes vuosi sitten. Blogissa oli linkki Lankahelvetin töppösohjeeseen. Muutama kerä Novitan huopasta on lojunut kaapissa odottamassa toteuttamista ja lasten lankakorissa oli mustaa 7veikkaa, josta sain tehtyä varret.


Tein lähes tulkoon ohjeen mukaan töppöset. Naisen kokoon oli ohjeistettu neulomaan 40-45 kerrosta välille kantalappu kärkikavennukset. Miehelle vastaava oli 50-60krs. Tarkoitukseni oli tehdä töppöset miehelle (koko 43) ja neuloin 54krs. Huovutin 40 asteessa 800 linkouksella tunnin pesussa. Se oli tehokas huovutus, sillä koneesta tuli töppöset kokoa 38. Näppärästi omaan jalkaan juuri sopivat. En tiedä kuinka monta kertaa menee läpi, että sanoo tekevänsä miehelle ja lopputulos on omissa jaloissa.


Tarvetta töppösille on itsellläkin, joten ei vahinko haitannut. Seuraavat on neulottava isompina. 


Tällä viikolla olen ollut flunssan kourissa ja juuri mitään en ole jaksanut tehdä. Eilen olin sen verran pirteämpi, että päätin virkata tähdet töppösiin. Virkkaus ei ole minun juttu ja olisin neulonut mieluummin koristeet. Ohuet puikot on kaikki keskeneräisissä töissä kiinni, joten koukkuun oli tartuttava. Muutaman hampaan kiristelyn jälkeen töppösissä on jonkinlaiset tähdet.

Nuhanenäisin terveisin
- Unna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vieraskirja

On mukavaa, jos jätät viestin!