sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Räsymattosäärystimet

Elämä on mennyt ihan lomailuksi. Syysloma alkoi anopin remontin loppuun saattamisella jatkui perheen ja ystävien kesken ja päättyi sängyn pohjalle kahdeksi päiväksi sairastaen. Huomenna alkaa arki ja uusi suunta ylöspäin.Meillä on ollut kova keskustelu esikoisen kanssa ulkohousujen käytöstä. Vitosluokkalaiset eivät enää käytä housuja. -Kuulemma. Ei kukaan muukaan käytä. Keskustelujen lomassa on pohdittu muita keinoja pitää itsensä lämpimänä. Jonkin lainen kompromissiksi ovat tulleet säärystimet. 


Loman alkajaisiksi tyttö halusi säärystimet itselleen. Valitsi kaupasta langat ja äitinä tingin omista ajatuksistani ja ostin langat. 7 veljestä ei ole kuulunut valikoimiini karkeuden ja heikon kestävyyden vuoksi sekä siksi, että lanka on aiheuttanut ihottumaa ja kutinaa neuloessa. 


Ajattelin, että säärystimet häntä miellyttävästä langasta on ehkä lämmittävämpi vaihtoehto kuin komeron nurkkaan myttyyn jäävät äidin valitsemat vaihtoehdot. Ainakin loman nämä ovat olleet nyt käytössä ja ovat kelvanneet.


Täytyy kyllä itsekin sanoa, että nyt Novita yllätti positiivisesti minut. Langassa ei ollut ainoatakaan solmua eikä merkittävää vaihtelua langan paksuudessa. Lisäksi kutinaa ei tullut neuloessa juurikaan.


Sekä säärystimiin että tumppuihin tein raitaa kahdella eri raita-langalla. Toinen on harmaa keltainen kerä, toinen kirjavampi versio. Hauska räsymattomeininki tuli.

Säärystimiin meni (koko 140-150cm) kolmosen puikoilla lankaa 150g ja tumppuihin 70g.


Keväällä ja kesän alussa osallistuin salaiseen neuleystävä vaihtoon. Ennen lomaa postilaatikosta löytyi todellinen yllätys. Salainen ystävä jolle lähettelin postia keväällä, lähetti kiitoksen minulle. Paketti oli aikansa odottanut Lentävässä lapasessa Järvenpäässä, mutta koska en siellä ole toviin päässyt käymään, tuli onneksi paketti postin mukana minulle. Mikä yllätys! Paketti ilahdutti erityisesti siksi, että lähettämäni paketit olivat olleet näemmä mieleen saajalleen. 

Kiitos sinulle salainen ystäväni, jos tätä luet!!! 


- Unna

1 kommentti:

  1. Olipas pirteät säärystimet. Itselle on säärystimet myös työlistalla, on vaan niin paljon muutakin työlistalla että toivottavasti ehtivät pukinkonttiin :) Kiva että Seiskaveikka yllätti positiivisesti.

    VastaaPoista

Vieraskirja

On mukavaa, jos jätät viestin!