sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Kesä tuli housujen myötäÄitini työkaveri on jäämässä eläkkeelle. Lahjaksi eläkkeelle jäävä sai lahjakortin Lentävään lapaseen. Minulta pyydettiin lahjaan sopiva kortti. Lentävästä lapasesta kertovasta lehtijutusta ja heidän mainoksestaan sain oivia lisiä. Sitten vain leikkaamaan ja liimaamaan... ja neulomaan. 


Kortin taakse tein taskun, johon lahjakortti (ehkä) mahtui. Enpä muistanut kysyä mahtuiko. Myös nimet oli tarkoitus kerätä taustaan.


Maanantai aamuna huomasimme kuopuksen päiväkotiin lähtiessä, ettei sopivia ohuita ulkohousuja ole. Niitä ei ollut, koska ne oli vielä kangaspakkana. Maanantaina askartelin ohuesta softshellistä housut. Alkuun ajattelin olla laiska ja jättää saumat saumaamatta. Seuraavaksi myönnyin saumaamaan polvet ja sivusaumat. Lopulta housut on saumattu kokonaan. Saapahan tyttö lätäköissä loiskia.

Teippaamisen kanssa en ole todellakaan sujut. Lopulta otin pyykkipojat apuun. Saumurin kenkkuilun ja teipin kanssa kikkailun kanssa oli hermot mennä, mutta kelpo housuthan niistä kuitenkin tuli (vaikken vyötäröön olekaan tyytyväinen). Kaavat otin Ottobren useammista housuista yhdistelemällä ja loput itse muokaten.Housujen kangas on Kangastukusta. Polviin tein vahvistuksen ja takin kankaasta otin lintusia pöksyihin. Pituutta on yllin kyllin, koska nämä nyt pääasiassa syksyyn ovat. Ja niinhän kävi, että kaksi päivää nämä oli jalassa ja tuli kesä.  Housuihin on ostettuna jo valmiiksi urheilufleeceä, josta teen vuoren. Kylmänä aamuna voi pukea housut yhdessä vuoren kanssa päälle ja päivän lämmetessä voi vuoren riisua, tai olla pelkillä fleecehousuilla.


Takin olen meidän kakkoselle tehnyt muutamia vuosia sitten. Kaava on oma, ei täysin onnistunut, mutta paljon pidetty. Lintukankaan löysin tuolloin Eurokankaasta. Vuoren pilkullisen kankaan ostopaikkaa en muista enää. 

Viikossa sää on muuttunut käsittämättömän määrän. Elämä on ulkoistettu täysin ja käsityöt on nurkassa. Viikonloppu meni kasvihuoneen kokoomisessa. Se se oli kyllä urakka. Huh.

- Unna

4 kommenttia:

 1. Ihana kortti ja ihana lahja käsityöihmiselle!
  Ja tosi hienot housut myös, tosin nythän ne ulkohousukelit jo menivätkin. :D Mutta kuten sanoit, niin syksyllä vielä mahtuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä todellakin kelpaisi itsellekin tuollainen lahja.
   Onni on, että aina tulee kesän jälkeen syksy ja saa vetää ulkohousut ja neuleet päälle. Tämä on minusta oikeasti onni. En ole lainkaan kesäihminen. Olen jo tänään saanut helteestä riittävästi :)

   Poista
 2. Hei, tuo kortti oli ihana, kävi ihan mielessä, jotta pitäisikö meidän tilata pari specialkorttia sulta! Salaisesta Ystävästä nettisivuillamme http://www.lentavalapanen.fi/uutiset

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina! Korteistahan voimme jutella, jos ne kelpaavat :)

   Poista

Vieraskirja

On mukavaa, jos jätät viestin!