sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Tähkä

Ilona Korhosen ja Jenni Östermannin kirja Tähkä, Keiju ja Taikasauva julkaistiin pari viikkoa sitten. Samana päivänä sain myös himoitsemani langat ja puikoille pääsi kirjan nimikkoneule Tähkä. Lanka on Handun BFL. Ihanaa, pehmeää, lämmintä, täydellisesti neulottavaa ja väriltään huikeaa. Olen aivan myyty ja olen tätä jo hehkuttanut aiemminkin. Tähkä on neule, jonka ohjetta tovin jo kerkesin odottamaan. Odottelu oli kaiken väärti. Tykkään. Isosti. Malli on ihana päällä ja lanka on lämmin, niin kuin vilukissalle kuuluukin olla. 


Lankaa minulla kului 485g eli hieman enemmän kuin ohjeessa sanottiin. Tein muutoin koon 36 mukaan, mutta hiat ovat paljon pidemmät, jotta sain riittävän pitkiksi itselleni. Ohjeessa taidettiin suositella 4,5mm puikkkoja. Koska omat 4,5mm puikot ovat -hmmm jossain- neuloin 4mm puikoilla. Nämä siis lisäsivät myös langan menekkiä.

Napit palveli ensin vuoden kuopuksen Pikkuveli -takissa. Napit istui täydellisesti Tähkään, joten Pikkuveli odottelee nyt uusia nappeja. Langat on valmiina jo lapsen Tähkäänkin, joten eiköhän se puikoille pääse pian.


Neule on edennyt loppuun olympialaisten aikana. Sileä oikea neule on armoton. Tiukkojen paikkojen myötä jännityksessä tuli silmukat tiukemmiksi. Ne näkyy. Kulkekoon olympialaiset tässä neuleessa mukana.

Edellisessä postauksessa kerroin tehneeni itselle sammutuspeitteen suojapussin. Vilautettakoon nyt loppuun kuva siitä.


-Unna
12 kommenttia:

 1. Aivan ihana villatakki, tosi kauniin värinenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! Tähkään oli mielestäni "ainoa oikea" tuo kypsän viljan väri. Ehkä syy oli enemmänkin siinä, että olen aivan hurahtanut tuohon väriin ja se sopii mielestäni ihan kaikkialle :)

   Poista
 2. Herkkä neule, tosi kauniin olet tehnyt. Tuota kirjaa pitääkin kaupassa etsiskellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Suosittelen todella tuota kirjaa. Ihania neuleita. http://www.handu.fi/blog/?p=1275 sivuilla on kirjaa näytetty enemmänkin.

   Poista
 3. Todella kaunis neule! Muutenkin sulla on täällä blogissa ihania tekeleitä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia N! Kauneutta ei koskaan ole ympärillä liikaa. Eihän? Arjen pieniä valopilkkuja! Välillä ei todellakaan kaikki onnistu, mutta onneksi toisinaan tuntuu täydelliseltä.

   Poista
 4. Voi miten kaunis neule! Tykkään kyllä myös tuosta suojapussista, sellainen täytyisi tehdä itsellekin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna S! Jotenkin tuo sammutuspeite on mukavampi pitää esillä suojapussin kanssa. Ei kai tuon turvallisuus yhtään heikkene siihen verrattuna, että ennen oli verhon takana piilossa.

   Poista
 5. Ihanan valoisa väri neuleessa. Niin harmaata on ulkona että on kiva kun päällä on väriä! Ja malli on myös kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma aurinko loistaa. Sälekaihtimet kiinni ja ajatellaan, että aurinko paistaa :) Pidän mallista koko ajan vain enemmän ja enemmän. Niin mukava päällä!

   Poista
 6. Kaunis neule, sopii näin kevään väriiloitteluksi. Tuo suojapussi hieno, oletko itse nyplännyt pitsiliinan?
  Olen itse joskus vuosia sitten nyplännyt tälläisen samanlaisen pitsiliinan, olen vain antanut sen pois:(
  Liityin lukijaksi:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei. En todellakaan ole nyplännyt. Voin vain vierestä ihailla, kun muut nypläävät. Se on minulle aivan liian intensiivistä keskittymistä vaativaa puuhaa. Ostan liinat kirppareilta ja osan olen saanut. Edes virkaten ei tunnu itseltä syntyvän liinoja.. vaikka olenkin päättänyt, että vielä joskus opettelen.

   Tervetuloa lukijaksi! Ja kiitos sanoistasi. Keltainen on ympäri vuoden mieluisa väri, mutta keväällä sitä on oltava -paljon.

   Poista

Vieraskirja

On mukavaa, jos jätät viestin!