sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Lahjasulkeiset

Lahjasulkeiset. Alkuvuosi on täynnä juhlia. Viikko sitten vietimme keskimmäisen lapsemme kaverisynttäreitä kuukauden jälkijunassa. Pihaamme oli rakennettu leiri, nuotion ympärillä oli laavut ja piha ihanan uuden lumen peitossa. Ulkoleikkien sekä makkaran ja vaahtokarkkien paiston jälkeen tarjoiltiin laskiaispullia ja kuumaa kaakaota. Saunomisen jälkeen elokuva ja herkut ja seitsemän tyttöä yläkerrassa yön tuhisemassa. Joulun lapsi viettää synttäreitään milloin hyvissä ajoin, milloin pahasti myöhässä. Tällä kertaa myöhässä. Hauskaa oli koko myöhästyneen kuukauden edestä!Tällä viikolla oli lapsillamme kahden kaverin synttärit. Ensi viikolla aloitamme kuopuksen juhlaturneen, jota säestää lisää kaverisynttäreitä. Tämän aamun 6vee jalkapallosankari sai lahjakseen trikoopaidan omalla nimellä ja jalkapalloaplikoinnilla varustettuna. Lahjaidea poiki nopeasti ja käytössä oli vain oman hyllyn kankaat. Kaavat otin Ottobre 1/2014 -lehdestä ja tietenkin muutoksia tuli tälläkin kertaa (opinkohan koskaan tekemään suoraan ohjeesta, huoh). Hihoihin tuli turkoosi-ruskea raitakangas. Luulin, että laatikosta löytyy ruskeaa foe-nauhaa, mutta sitä olikin vain mustana. Tyylirikko tietenkin, mutta näillä oli mentävä. Aplikoinnit tuli myös mustana. Valkoinen kangas on bambukankaan jäämistöä ja musta velouria. Kaikki kankaat on Hyvinkään kangastukusta. Se on lähin kangaskauppa nykyisin meille ja on saanut minusta hyvän asiakkaan.


Tyttömäiset ompelukset vie yleensä mennessään luonnollisesti kolmen tyttölapsen äidin. Kun nyt poikien maailmaan pääsin, en heti irti päässyt. Samoilla kaavoilla sai kummipoika Lego Ninjago -paidan. Kaikki kankaat on veloureja Hyvinkäältä. Hieman arastelin tällaista poikien maailmaa. En ymmärrä yhtään ninjagoista tai muista. Ne ilmeisemmin eroavat toisistaan, mutta en tiedä miten. Poikanen hyväksyi onnekseni paidan ilolla ja kiljahteluilla. Paita pujahti päälle toteamuksella "tämähän sopiikin hyvin". Hieno juttu. Reklaamaatiota ei ainakaan ensi silmäyksellä tullut.
Aamun synttäreiltä kotiutunut kuopus joutui mannekiiniksi. Todella joutui. Kuka nyt poikien paitaa ja vielä juhlamekon päälle laittaisi. Pienen äkkäilyn ja neuvottelun (uhkaus, kiristys, lahjonta) jälkeen nopea kuva. Tällä ei hifistellä.
Keskimmäinen tytär pääsi parhaimman ystävänsä, ehdottoman kissafanin, syntymäpäiville. Regian Zoofari -langasta nitkuttelin joogasukat, säärystimet vai mitkä nämä nyt ovatkaan. Nyt ystävyksillä on molemmilla tiikerit jaloissa.
2,5mm puikot + ohut lanka + dead line viikonlopun syntymäpäiville. Tähän vielä lisätään tiistaina kotiutunut Ilona Korhosen ja Jenni Östermanin odotettu kirja Tähkä, Keiju ja Taikasauva. Ja ettei olisi liian vähällä päässyt, niin langat Tähkään oli myös tiistaina jo valmiina odottamassa vyyhdeillä. Itsekuria vaativa viikko. 1,5 joogasukkaa nitkuttelin keskiviikkoiltaan mennessä ja keskiviikkona sain jo kerittyä vyyhdit. Nyt mennään vyötäröllä. Jos lankaan voi rakastua, olen rakastunut. Handun BFL on käsittämättömän pehmeää, helposti neulottavaa, kerta kaikkiaan rakastettavaa. Suosittelen! Ja niin suosittelen kirjaakin. Vaikka neuleet on pääasiassa lapsille, on tämäkin Tähkä tulossa minulle itselle. Vasta seuraava versio tulee lapselle. Vaan en vielä tiedä kenelle. Langat on jo valmiina siihenkin. Kun lahjateemalla on menty tämä viikko, niin tämä kirja ja neule on kuin lahja itselle.- Unna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vieraskirja

On mukavaa, jos jätät viestin!