sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Langan hankintaa ja langan kulutusta


 
Viikko on sisältänyt neulontaa kotona ja neuletapaamisessa sekä matkalla Tampereelle. Olin perjantaina käymässä ensimmäistä kertaa Tampereen Kädentaito -messuilla ja kyllä voi sanoa, että Helsingin messut jäävät aivan jalkoihin. Pahoin pelkään, ettei Helsingin messut tunnu enää miltään. Sinällään harmi, mutta taloudellisesti tämä on varmasti hyvä asia ;)
 
 
Tampereelta ostin Käsilaukkukirjan, jota olen jo pidempään katsellut ja tiennyt ostavani. Välineistöön tuli lisäystä 2,5mm hiilikuitupuikoista. Kokeillaan nyt tällaisia. Ensi vaikutelma oli ainakin erittäin hyvä.
 
 
 
 
 
 
 
Pidempi aikaisiin suunnitelmiin kuului lankahankintojakin. Rowanin langoissa näen jo Raitarakkauden. TitiTyyssä olen raitarakkautta ihaillut pidemmän tovin ja tiennyt sen kuuluvan minulle. Joulun jälkeen langat varmasti on jo raitoina. On maltettava joulun yli, että pehmoiset paketit on ensin hoidettu pois alta.
 
 

 
 
 
 
Ihan vähän heräteostoksiakin tuli tehtyä... Villavyyhdin osastolla sai ihailla Handun lankoja, mutta niitä saan hankittua lähempääkin, joten ne jätin suosiolla sinne muiden ostettaviksi. Osastolta lähti kuitenkin mukaan tunikalangat ja ohje. Tämä toivottavasti on jo jouluksi valmis. Ajatuksissa on tunikan muokkaaminen enemmän mekoksi. Saa nähdä toteutuuko ajatus, joka heti mallin nähtyä syntyi.
 

 

 
 
 
 
Heikommallakin matikalla voi päätellä, että lankojen kulutuksen ja hankinnan suhteuttamislupaus on koetuksella. Vuotta on vielä jäljellä, mutta on kyllä neulottavaakin. Näissä tosin osa on jo jouluksi kiertoon lähtevää ja pikaisesti kulutettua materiaalia, sukkalankoja välttämättömään tarpeeseen, miehelle pipolangat, jotka jo hetken olleet hakusessa, kylällämme ei juuri lankoja saa, joten säästin postimaksutkin. Joo joo. Perustelut (selitykset) ovat ainakin hyvät. Mutta nää oli vaan niin ihania.
 
 
 

 
Tällä viikolla olen kuluttanut ihan oikeasti lankaa reippaan määrän vaikka osa on ollut keskeneräisen työn purkuakin. Itselle on neuletakki hihoja vailla valmiina ja tytölle tein kietaisuhuivin/tuubihuivin tai mikä lie onkaan lämmittimen. Sirle-pipon tein jo keväällä ja se on aiemmissa bloggauksissa. Tuolloin myös tein pinkit kämmekkäät.


Huivin tein Lentävästä Lapasesta ostetusta Araucania Rancosta ja malli Modasta 6/2013. Tässä viime aikaisten neuleiden myötä on tullut itselle selväksi, että tiukkakierteinen merino on se mun juttu. Se on kaikkein miellyttävin neulottava ja käytettävä. Kyllä se taas tässä koettiin. Neuletta oli vain kiva tehdä, vaikka silmätkin oli iltaisin jo ristissä ja "eiku"-kierroksia tuli tehtyä. (En tajua kuinka voi tuollaisessa mallineuleessa virheitä tehdä. Ainoa vaihtoehto on, ettei osaa laskea kolmeen!) Virheitä löytyy todellakin, koska kaikkia en jaksanut purkaa. Käyttöön tämä lähti kuitenkin heti kilpailulla, kuka saa pitää. 
 
 
 
Pipo ja huivi ei täysin ole samaa sävyä, kun eivät ole langatkaan lähelläkään toisiaan, mutta huivin lanka on mukavasti sävyltään vaihtelevaa, joten kohtaa myös pipon.
 
Näillä tulevia viimaisia päiviä kohti ennen kuin kunnon talvivarustuksiin siirrytään.
 
 
 


 
 


 
 
-Unna

2 kommenttia:

  1. I-HA-NI-A lankoja! Olen kade!

    VastaaPoista
  2. Saa olla kade, mutta ihan vähän vaan. Kaupastahan näitä saa ;) Laitoin osan langoista lyhtyyn. En tiedä kuinka raaskin käyttää :)

    VastaaPoista

Vieraskirja

On mukavaa, jos jätät viestin!