sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Villasukat veteraaneille

Ihan ensiksi pahoittelut. Tämä postaus on tehty kännykkäkuvilla, kun kamera jäi kotiin reissun ajaksi. Sukkia on neulottu niin Päijänteen kuin pikku järvienkin rannoilla.


Facebookin yhden käsityö-ryhmän kautta löysin haasteen veteraaneille neulottavista sukista. Suomen 100v kunniaksi on tarkoitus lahjoittaa sukat kaikille veteraaneille. Sukkapareja tarvitaan paljon. 


Ryhmän kautta löytyi ohjeet sukkiin ja langan merkkeihin ja laatuihin. Ohje ei ollut ammattilaisen tekemä (ainakin vaikutti siltä). Vaikka itseltä sukan teko sujuu, nyppi pienet häiritsevät virheet. Ja ohje on oleellinen, jos samanlaisia sukkia toivotaan. Noh, luulin ainakin tekeväni ohjeen mukaisesti. Ja onhan tuo ihan perussukka. Suuria taitoja ei vaadita. Luulen myös, että käyttäjilleen kyllä kelpaa.


Vähän aikaa nikottelin 7veljeksen kanssa, mutta annoin ajatusteni jäädä taustalle. Ymmärrän miksi tällaisessa kampanjassa ko. lanka on valikoitunut käyttöön. Ja hämmästys, en ole kutissut langasta niin paljoa kuin ennen. Jotain on tapahtunut.


Kaksi paria on nyt neulottuna. Oma tavoitteeni on neljä paria. Haastan tässä kaikki mukaan neulomaan sukkia. Iso suuri kiitos veteraaneille.


Jos joku tuttu tarttuu puikkoihin, pyytäkää minulta sinistä ja valkoista lankaa. Niitä jää paljon eikä minulla ole niille käyttöä näiden sukkien jälkeen. Erityisesti haastan mukaan Retun, Satun, äidin ja anopin.


Ohjeet sukkiin löytyy Facebook-ryhmästä "Villasukat veteraaneille - Suomi 100 vuotta" tai sähköpostitse villasukat.100vuotta@gmail.com Ja yllätys yllätys. Minullakin on ohje.

- Unna

1 kommentti:

  1. Kiitos ja kuittaus. Viikon päästä alkaa loma, sitten kilisee puikot :) Mukavaa kesää teidän poppoolle!

    VastaaPoista

Vieraskirja

On mukavaa, jos jätät viestin!