tiistai 24. marraskuuta 2015

Balettipuku

Neiti kakkonen harrastaa balettia. Edelliset puvut olivat jääneet pieniksi ja uusien osto oli syksyllä edessä. Pukujen hinnat hirvittivät. Vaikka kyseessä on halpa harrastus, ei ompeleva äiti halua maksaa pienestä vaatekappaleesta 30-50 euroa. Eikä oikein mieleistä edes löytynyt.


Ostin Kangastukusta lycraa 11€/m ja metristä sain kaksi pukua. Joustosifonki maksoi 8€/m ja siitä sain irtohelman. Juuri sopivan värinen foe-nauha maksoi 0,90€/m. Melkoinen säästö siis tuli.


Balettiopettaja toivoi irtohelmaa kiinteän sijaan, jotta opettaminen ja oppilaiden havainnointi olisi helpompaa. Helman palat leikkasin vapaalla kädellä kankaasta. Helmaan tein rullapäärmeen ja nauhan ompelin yläreunaan. Paljoa ei vaate voi helpommaksi tulla.


Itse puvun kaavoittaminen tarvitsi kyllä jonkin verran säätöä, kun en mieleistä valmista kaavaa löytänyt. Mallina toimi uimapuku ja vanha balettipuku. Neiti on hyvin vaativa vaatteiden sopivuudesta, mutta kaikki työ kannatti. Puku on kuulemma niin hyvä, että pitää tehdä iso kasa uusia, samanlaisia.


Erityistä kiitosta sain kaksinkertaisesta yläetuosasta. Puku on napakka, ei näy läpi eikä tarvitse liivejä käyttää alla. Kasvavalla nuorella on mukava olo olla tanssimassa.
- Unna

2 kommenttia:

Vieraskirja

On mukavaa, jos jätät viestin!