maanantai 7. syyskuuta 2015

Lötköttely neule

Esikoiselle on pidemmän aikaa ollut jo neulepaita tekeillä. Tiedä sitten onko vika neulojassa vai kriittisyys neuleen pitäjässä, mutta yhteisymmärrystä on ollut vaikea saavuttaa. Nyt päästiin jo lähelle. Vaan vielä on parantamisen varaa kuulemma.  


Malli haluttuun neuleeseen löytyi Novitan syksy 2013 lehdestä (malli 9). Malli oli aikuisen (pienin koko XS/S), mutta haluttu koko noin 150cm. Ohjeen 5mm puikkojen sijasta otin 4,5mm puikot ja toivoin parasta. Hihojen pituuden yms. tietenkin sovittamalla mitoitin. Koosta tuli hyvä (vaikka ainahan pitää pieni valittamisen mahdollisuus olla). 


Kiva, että tuli Novitankin lehteä käytettyä. En ole pitkään aikaan saanut lehdistä malleja käyttöön enkä oikein mitään ideoitakaan. Lehtiä on kuitenkin iso pino. Mallit eivät ole ollut makuuni, mutta eniten harmittaa, että paidat ja takit tehdään paloista. Niin tämäkin piti ohjeen mukaan tehdä. Tein kuitenkin pyörönä soveltaen.


Lankana TeeTeen Helmi ja lankaa kului 200g. Kerkesin jo ostamaan lisää lankaa, kun luulin sen loppuvan. Iloitsin, että sain samaa värierää. Vajaa kaksi metriä lankaa kuitenkin jäi. Onneksi uudelle kerälle on käyttöä jonossa.


Kuvaamista odottaa Hitofude, mutta itsensä kuvaaminen on hankalaa tai sää on kurja tai muuten ei ole fiilistä. Mutta kyllä sekin on sieltä tulossa. 

- Unna

2 kommenttia:

  1. Kiva neule ja hieno kuvausympäristö.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tuo mökki on ristitty "Mörskäksi". Sisällä on oma pieni kesäpäiväunikammari vanhassa saunassa. Muut ulkoseinät on jo kunnossa, mutta tuo yksi seinä odottaa vielä tekijäänsä. Siinä on kuitenkin jotain kivaa tuollaisenaan Mörskänä.

      Poista

Vieraskirja

On mukavaa, jos jätät viestin!