lauantai 12. syyskuuta 2015

Hitofude CardiganOstin Madelinetoshin Tosh Merino Light -langat (Jade) Hitofude Cardigan mielessäni kauan aikaa sitten. Sekä langat että ohje marinoituivat kaapissa. Olin innoissani mallista ja halusin takin itselle, mutta jostain sain päähän pinttymän, etten osaa. Liian vaikea minulle. Sitten näin Facebookin neulontaryhmissä useamman henkilön kuvia ko. takista. Päätin osata. Alkuun ohje tuntui vaikealta. Tai oikeastaan sellaiselta -voiko tää mennä näin- tunteelta. Päätin vain noudattaa ohjetta ja vihdoin tuli ahaa-elämys. Näin tää menee. Neulonta aloitettiin kahdella virkatulla ketjulla. Ohje on todella nerokas. Pääteltäväksi jää tasan yksi lanka.


Ohje oli hyvin tehty, ehkä hieman monimutkainen kaikkien auki kirjoitettujen itsestään selvyyksien vuoksi. Kaavio oli helppo ja sen oppi heti ulkoa.


Lanka on unelmaa. Kuvissa väri ei toistu luonnollisena. Luonnossa väri on tummempi ja kirjavampi. Neuloessa tuli loppua kohden tunne, etten halua neuleen loppuvan. Haluaisin sen jatkuvan ja jatkuvan. Ehdottomasti tulen tekemään toisen takin eri värisenä. Ehdottomasti valitsen saman langan. Nämä kuuluvat yhteen! 


Malli on pientä kokoa. Yleensä teen S-koon itselleni, mutta nyt tein M- kokoisena. Pituutta lisäsin yhden mallikerran. Lankaa tähän kului 259 grammaa. Seuraavan teen koko kolmesta vyyhdistä, mutta niin, että etukappaleissa lisäykset tulevat vain joka toisessa mallikerrassa. Seuraava takki lienee tumman harmaa.


Tänään takki oli ensimmäisellä ulkoilullaan Lentävässä Lapasessa, jossa Janina Kallio oli esittelemässä omia huivimallejaan. Kiitos Janina, Lapasen naiset ja kanssaneulojat. Huivifiilis tarttui. Kunhan puikoilta tippuu edelliset pois, pääsen huiveilemaan.

- Unna

4 kommenttia:

Vieraskirja

On mukavaa, jos jätät viestin!