torstai 17. heinäkuuta 2014

Eteinen

On käynyt niin, että käsitöitä on valmistunut, mutta neuleet ovat höyryttämättä ja/tai kuvaamatta. Ompelukset ovat odottamassa viimeistelyä ja kuvausta. Moniakin juttuja on siis lähes valmiina. Kunhan joku ne bloggaisi. Viime päivät ovat menneet eteisessä hyöriessä, joten nyt kun eteinen on lähes valmiina, palaan varmasti niihin käsitöihin seuraavaksi. 
Edelliset asukkaat ovat pitäneet punertavan ruskeasta laminaatista. Minä en. Laminaattia on lähes kaikkialla. Jopa portaissa. Lasikuitutapettiin pätee sama juttu. 


Talven kärvistelin ja irvistelin eteiselle. Keräsin sisua ja purin hammasta. Päätin, että laminaatit lähtevät kun kesä tulee. Nyt sadepäiviä ja muutama aurinkoinen hetkikin uhrattiin eteiselle. Ensin lähtivät laminaatit. Alta paljastui kunnon puuta. Narina loppui siihen, niin portaista kuin emännästäkin. Lasikuitutapetti irtosi täysinä vuotina aivan kuin edellisellä kerralla. Alta paljastui vaneri. Melko yllätys.


Riisuttunakin portaikko oli jo paremman näköinen kuin ennen. Päätin koota eteisen mahdollisimman pitkälle kierrätys- ja alennusmyyntiteemalla. Makkarin lattian ylijäämämaali pääsi portaisiin. Toiselle kerrokselle riitti litran purkki kaupasta. Tapetit ovat olleet odottamassa jo pidemmän tovin. Nekin alesta. Värikäs tapetti on ostettu niin kauan sitten, ettei sen hintaa enää oteta huomioon.


En tiedä mikä mielessä liikkui vai liikkuiko mikään. Yleensä rakastan värejä. Tai siis aina! Mitä ihmettä mietin, kun tiesin maalin olevan valkoista ja tapetiksi valitsimme valko-harmaan??? Tulos= käsittämättömän pliisu. Sisäkurvi jätettiin hetkeksi ilman tapettia. Nyt tuumailemme ja todennäköisesti tilaamme siihen väri-iloittelua. Pinkkiä, keltaista jne. Väriä, väriä, väriä. Kuvasta ei varmasti tarvitse kertoa, mikä on edellisten stailaus, mikä meidän.


Eteisen vaatekomeron maalasimme heti muuton jälkeen 2,5 vuotta sitten. Lisäksi komeroon laitoimme talon vanhan oven liukuoveksi. En halua nähdä joka hetki pursuilevaa vaatekomeroa. 

Portaikon ja eteisen välissä oli puoliseinä/ kaide/ mikä lie lasten roikkumispaikka. Seinää osittain purin, sitten taas rakensin ja lisäsin lopuksi miehen mummolan tuvan ikkunat. Ikkunat ovat seuranneet jo useampaan kotiin meitä. Ne ei kuulu koskaan talokauppaan. Seinä on ensimmäinen ihan oma seinäni. Ja rehellisesti sanottuna, sen on näköinenkin. Annan itselleni tyylivirheet anteeksi. Listaa on vielä tulossa peittämään pahimmat paikat ja loppuja ei katsella. Lopputulos on joka tapauksessa lähtöpistettä huomattavasti parempi.Tapetti on "väärä". Ostin PipStudion Early Birdiä keltaisena vajaan rullan + koko rullan vuosi sitten Virkkukoukkusesta. Myyjän mukaan erä oli samaa. Tapetin etiketissä ei ollut tapetin nimeä, vain numerokoodeja. Nyt vuotta myöhemmin tapettirullaa avatessa ja vääräksi todetessa , pääsi melkein itku, kun rullasta löytyi vain kukkia ja perhosia. Ei lintuja. Seuraava itku pääsi, kun huomasin, että keltainen Early Bird on lopetettu. Suomalaiset verkkokaupat sitä vielä pitivät sivuillaan, mutta kysymällä selvisi, ettei lisää saa. Mietintä, pähkäily, vaihtoehtojen punninta. Lopuksi kompromissi. Kun ei keltaista lintua saa, annetaan keltaisen kukkia. Tämä tapetti on siis PipStudion Chinese Rose. Vielä kompromissi ei ole mieltä painanut. Toivon, ettei se ala painamaankaan. Otin tapetin virheestä yhteyttä Virkkukoukkuseen. On kehuttava, että pahoittelu ja asian käsittely oli ystävällistä. Reklamaatioiden hoito ei ole kovin hyvin hoidossa monissa paikoissa. Tästä asiasta jäi lopulta todella hyvä mieli. Virkkukoukkusen positiivisuus tarttui.


Eteisen ja keittiön laattalattia on järkky. Olen ristinyt sen "Rosson lattiaksi". Haave on päästä siitä eroon, mutta nyt ei ollut vielä sen hetki.

Vaneriseinät on hiottu ja ne odottaa sitä jotain oikeaa tapettia. Vanhat koulun opetustaulut koristaa odotteluajan seiniä.


Kyllä nyt kelpaa. Vielä riittää loppuun saattamista, mutta nautin jo. Ehkä nyt pystyn keskittymään käsitöidenkin viimeistelyyn.

- Unna


4 kommenttia:

 1. Tuli hieno rappukäytävä ja tuo ikkunaseinämä on kivan aurinkoinen. Hieno stailaus!

  VastaaPoista
 2. Urakka kannatti! Ikkunat <3

  VastaaPoista
 3. Sinulla on kyllä silmää sisustukseen ja energiaa sen aloittamiseen :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos teille kaikille! Kyllähän sitä jaksaa, kun itse saa lopputulosta katsella!

  VastaaPoista

Vieraskirja

On mukavaa, jos jätät viestin!