sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Kotimme vierailulla toisessa blogissa


Marras- joulukuun aikana on ollut useita ihania tapahtumia, joissa olen käynyt ihailemassa, saamassa inspiraatiota ja virittäytymässä jouluun. Marraskuun puolivälissä oli ehdottomaksi vakiokohteeksi muodostuneet Tampereen kädentaito -messut, jossa olin tänäkin vuonna äidin kanssa. 
Tänä vuonna viihdyimme messuilla ensimmäistä kertaa kaksi päivää. Perjantaina kiertelimme koko messualueen läpi. Yö vietettiin mukavassa Hotelli Villessä ja lauantaina kävimme läpi vielä parhaimmat palat messuista. Ostoksia kertyi jonkin verran, mutta ehdottomasti kohtuudessa pysyen. 

Ostin itselleni joululahjan. Olin päättänyt tämän lahjan jo viime jouluna. Taina Ekilän olkipukit ovat ehdottoman aitoja ja oikeita. Viime vuonna ostin yhden lahjaksi ja surkuttelin sitä, etten itselleni ostanut. Tänä vuonna korjasin tilanteen. Pukki ilahduttaa meitä olohuoneen nurkassa rukin vieressä.
Muuta itselleni ostettua oli kalenteri ensi vuodelle Ideristä. Aivan mahtavia tuotteita! Todellisia hyvän tuulen kuvia. Kalenterin kannessa teksti "varo, onni vaanii nurkan takana" kiteyttää asian.


Työhuoneen seinälle hankin muutaman kuvan itseni ja työkavereiden iloksi sekä yhteen takkiin langat. Tuleviin projekteihin hankin myös testiin Kaupunki -lankaa. Muutaman kerroksen neulottua on positiivinen mieli langasta. Mitään luksuslankaa se ei kuitenkaan ole. Peruskäyttösukkalankaa. Kädet ei kutise samalla tavoin kuin 7veikassa. Kulutuksen kesto on aikanaan kiva nähdä. 


Joulukuun alussa kävin pikaisesti Kellokoskella ruukilla joulumarkkinoilla. Olin ensin viikonlopun tytön kanssa äiti-lapsi -leirillä tehden jouluaskarteluja ja nauttien yhteisestä ajasta. Mukavasta viikonlopusta huolimatta leiriväsymys iski lapsoseen. Markkinoilla väsynyt lapsi oli hienoinen hidaste ja haaste. Ostokset jäi tekemättä, mutta tunnelma oli mukava. Jos jollain on käymättä tutustumassa Kinuskilla -nimiseen ravintolaan ruukin alueella, suosittelen ehdottomasti käymään! Markkinoiden aikaan sisään ei mahtunut. Paikan tunnelma, sisustus ja ruoka on mitä parhain.
Kellokosken lisäksi kävin Porvoon taidetehtaan joulumessuilla. Sieltä pukinkonttiin lähti mukaan kutoja Heli Kuosan tuotteita. Tänäkin vuonna yritän lahjoissa keskittyä käsityöhön, paikalliseen ja edes hivenen itse tehtyyn. Itse tehdyt jää kyllä aivan liian vähäiseksi. Aika on loppunut kesken toivottoman pahasti.
Marraskuussa kotonamme kävi Villa Kotirannan Satu kuvaamassa. Joulukuun 18. päivään asti on Mäntsälässä La Filiassa ja Mäntsälän Kukassa äänestys kolmen eri kukka-asetelman kesken. Yksi niistä on meidän. Hauskaa oli nähdä oma koti kaupan ikkunassa. Kotiamme on esillä myös Sadun blogissa laajemmin. Kuvien oton jälkeen on seinille tullut jo uutta maalia. Lisäksi odotamme takkaa. Takka on tehtaalta tullut, mutta asentajaa odotamme. Odottavan aika tuntuu jälleen pitkältä.

- Unna -

8 kommenttia:

 1. Olipa kiva kurkata kotiinne, paljon kivoja ideoita. Kiurujen yö-tapetti on yksi lemppareistani, ja olenpa kerran asunut väliaikaisessa asunnossa, jossa oli siniset kiurut makuuhuoneessa. Vinkkasin tapetista esimiehelleni, jonka sukunimi on Kiuru, ja nyt heillä on makuuhuoneessa Kiurujen yö seinällä. Minulla on Tampereen kädentaitomessuilta melkein samanlaiset kuvat kuin sinullakin. Mukavaa joulunodotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa hassua. Kommenttinne tuli vasta nyt helmikuussa näkyviin. Bloggeri on pihdannut näitä bittiavaruudessa. Mutta kiitos!

   Poista
 2. Niin kodikasta edelleen <3 ja edelleen jos oisin rikas haluisin sut meille landelle sisustaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei rikkauksilla sisusteta :) Ainoastaan tapetit maksaa :)

   Poista
 3. Kiitos mahtavasta esittelykierroksesta teille! Kerrankin jotain muuta kuin sitä valkoista ja kliiniä. Kotoisaa ja lämmintä teillä. Kuvia katsellessa tekee mieli ottaa kutimukset käteen ja istahtaa neulomaan. Mukavaa tulevaa vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei löydy valkoista eikä varsinkaan kliiniä :) Kaikki vähän repsottaa, mutta tänne huvikumpuun ne repsottavatkin asiat mahtuu. Taitaisi enemmän pistää silmään, jos olisi suorassa ja kohdallaan joku paikka.

   Poista
 4. Kiitos, kun sain piipahtaa kuvaamassa! <3

  VastaaPoista

Vieraskirja

On mukavaa, jos jätät viestin!