keskiviikko 11. toukokuuta 2016

balettihelma joustosifongista

Viimeiset illat ovat olleet kovin vaaleansiniset. 


Tytön balettiryhmällä oli kovin takkuinen pukujen tilaus. Mistään ei aluksi löytynyt pukua, mistä kokoja olisi löytynyt kaikille. Lopulta löytyi, muttei enää helmoja. Mammaporukalla päädyimme talkoisiin. Lopulta tosin talkoot oli sitä, että yksi piirsi kaavat, yksi kävi ostamassa tarvikkeet ja minä ompelin. Onneksi ryhmä on kohtuullisen pieni. 11 pikku hamosta tuli onneksi parissa illassa.


Kangastukun joustosifonki on hyväksi tässä havaittu jo edellisen helman osalta. Rullapäärmettä surautin saumurilla kauttaaltaan ja foe-nauhalla laitoin vyötärön. 


Näin jo painajaisia, että jollekin ei hame mahtunut päälle ja sain reklamaatiota aiheesta jos toisesta. Huomenna helmat lähtevät sovitukseen ja ensi viikolla esitykseen. Eiköhän näillä yksi esitys läpi viedä. Noin 4,20€ tuli helman kappalehinnaksi, joten ei näitä tilailemaan olisi kannattanutkaan.
- Unna

6 kommenttia:

 1. Onpa ihania! Näen jo mielessäni helmojen hulmuavan esityksessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tänään kenraaleissa helmat heiluivat jo lupaavasti :)

   Poista
 2. Olen samaa mieltä Tiinantein kanssa, ihanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Varsinkin tällaisena suurena määränä ovat tosi suloisuuksia.

   Poista
 3. Ihania hameita! Onnistuuko rullapäärmäys ihan normaalilla nelilankaisella saumurilla? Mitkähän asetukset (leveydet ja kireydet) olisivat parhaat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen aivan tavallisella nelilankasaumurilla päärmännyt hameet. Nyt en osaa enää sanoa säädöistä. Katsoin ohjekirjasta koneelle ohjeelliset säädöt ja siitä lähdin kokeilemaan tilkkuun ompelemalla. Jouduin kyllä hetken säätämään ennen kuin oikea löytyi.

   Poista

Vieraskirja

On mukavaa, jos jätät viestin!