sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Super iisi mekkotehdas

Ulkona on puhaltanut useaan otteeseen hyytävä tuuli. Kesän tuntu on kaukana. Tuulen tyyntyessä aurinko lämmittää ja mieleen muistuu elettävä kesäkuu. Mieltä virkistävät kukat, taimet ja kylvetyt siemenet. Maassa on tomaatit, kurkut, paprikat, chilit, lantut, mustajuuret, kurkut, kesäkurpitsat, yrtit, sipulit, porkkanat, herneet ja niin edelleen. Ihanaa!


Pihatöiltä en muutamaan päivään malttanut sisälle ollenkaan. Söimme, leikimme ja puuhastelimme päivät ulkona lasten kanssa. Tällä viikolla on juhlittu synttäreitä kahteen otteeseen, joten oli kuitenkin ompelukoneen ääreen istuttava. Sitä en sentään ulos siirtänyt.

Eiliselle 8v sankarille tein mekon Kärkkäiseltä ostetusta puuvillasta ja satiinista, mikä oli jäämistöä häihin tehdyistä mekoista. Mekko on superiisi pikamekko. 

Tänään kuopus oli kaverinsa 7v juhlissa ja samalla iisi-mallilla tein mekon lahjaksi. Kankaana oli Eurokankaan satiini ja päällä samaisesta liikkeestä pitsi. Nauha oli samaa kangasta kuin eilinen mekko.


Nauhaksi tein super-ison rusetin. Muuten niin pliisu mekko sai vähän överi olla rusetin puolesta. Mekon idea on, että nauhan voi vaihtaa vaikka joka kerralla. Nauhaksi voi laittaa huivin, lettinauhan tai mitä keksiikään. Valkoiseen on helppo vaihtaa nauhaa.


Kuopus sai toimia mallinukkena ja mekko laittoi ihan pomppimaan. Tänään sain toiveeksi, että voisinko tehdä seuraavat lahjamekot piilossa, ettei kuopunen niitä näe. Tulee kuulemma sellainen olo, että haluu kanssa samanlaisen mekon. Ehkäpä överirusettimekko meillekin vielä tulee.


Mekkotehtailu ehkä taukoaa, ainakin pieneksi hetkeksi. Ilta meni kuitenkin kaavoja piirrellessä. Sain käsiini Mekkotehtaan, jossa on aikuisille mekkoja. Päätin, etten itselle tällä kertaa kirjaa osta vaan olin kirjaston jonossa tovin. Ensimmäinen ajatus kirjasta oli vallan positiivinen. Ihana, mulle tää heti -fiilis. Hetken mutustelin ja totesin, ettei mekkomallit ole ehkä kuitenkaan minulle tehtyjä. Ensin piirsin vain Aino-mekon kaavat. Hetken tuumailtua piirsin vielä kaksi muuta mekkoa. Ehkä kirja sittenkin oli myös minulle.

- Unna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vieraskirja

On mukavaa, jos jätät viestin!